Kurs på Strömsholm

Sorry att jag inte la ut något igår :( stugan vi bodde i hade ingen internet. Det var kurs för Lotta Björe, Peter Markne, Maria Grane och Johan Spets.
Det gick super bra båda dagarna och lärde mycket. På lördag var det ---- där de pratade om väldigt bra saker;
  • När man tränar för någon ska man tänka på att man är där för att lära sig och inte för att se snygg ut!
  • Tränare har alltid en plan för var och en i gruppen. Någon vecka/dag kanske man får väldigt mycket hjälp och att läraren kanske är lite sträng. Men sen veckan efter så kanske läraren inte säger något, mest så att man får smälta det och träna lite själv. Så man ska inte tänka att man får mindre uppmärksamhet än någon annan.
  • När man rider fram hästen till en träning/tävling fast också varje gång man rider ska man inte jobba uppåt med korta tygglar man ska ha längre tyglar och få hästens huvud mer ner sänkt. Hästen slappnar av i musklerna och börjar använda rumpan och bak benen. Man ska försöka stå i sadeln med lätta händer i galoppen och göra galoppombyten då och då.
  • 50% av all utbildning får man av att kolla på träningar och tävlngar istället för att sitta i cafét eller lastbilen. Jag brukar tänka på med varje ryttare vad de gör bra och vad de gör dåligt. Det är väldigt bra träning att kolla på de ryttare på högre nivå än sig själv. Man kan också titta hur ryttaren/na gör på framridningen och framhoppningen.
  • Alla ponny ryttare här i Sverige är väldigt duktiga med banhoppning där ryttarna har bra flyt och bra distans men ryttarna är väldigt dåliga på markarbete och dressyr. Man måste jobba med det minst 2gånger om veckan.
Puss puss hoppas ni också haft en trevlig helg <3 <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0