Ny super fin vest :)

Köpte den nyss från Equipe. Tycker den e jätte snygg


Dagens tävlingsoutfit :)

animo kingsland

Tips

Heta o pigga hästar e lite klurriga det är mycket man tror e rätt som e fel. De är alla otroligt smarta men också otroligt lata. De stuttsar ju pågrund av att det blir jobbigt, när hästen gör det ska man inte stanna o börja om utan istället jobba dem. Även fast passet inte alls gått som du hoppats som det inte kommer göra i början måste du avsluta lugnt så att hästen inte vinner. Jag brukar göra 8volter i skritt eller trav o sen när han är lugn hoppar jag av då jag vunnit :) Så man ska rida dressyr o markarbete precise lika mycket som en lugn häst.

En annan klurig sak som inte alls stämmer för lugna hästar är maten. Många gör fel o ger så lite o så lite energi mat som möjligt. Varför är pigga hästar så? Jo för att de är lata, så när de får lite energi o mat blir den ju trötta o blir ännu starkare/ stuttsigare. Nu menar jag inte att man ska je dem mycket energifull mat, men lagom mycket.

håller ni med?


Film från Lördag :)


Ljungby dag2

Idag var en väldigt väldigt lång dag :P MSVBn med Lexus hoppade jag ca 7.30 och MSVAn med Istoriah 9.00 o 9.30. I MSVBn stannade han på 3a då han var dumm men när jag blev arg så hoppade han över alla hinder felfrit. MSVAn gick SUPER! Jag var en av de två som gick nolla i grunden o i omhoppningen var jag också nolla men fick 1sek långsammare tid o kom då 2a :) Det var 33 starter o jag var nästan först så när jag kolla på de andra efter jag hoppade var jag såååå nervös! kunde knappt gå för jag skakade så :P Filmen laddas

filmen på fredag


Fyllde år i torsdags :)

Jag fick lite allt möjligt;
En Vespa :) (fast måste ta mopekortet först :P) med en snygg vit hjälm
hunter stövlar och vit hunter stumpa, precise den i bilden till höger :)
Amor Amor perfym
Sen fick jag lite kläder o örhängen också

Ljungby

Nu är det dags igen för årliga Ljungby, har tävlat här fyra år i rad nu :D Det är en super bra tävling som alltid e jätte kul :D men oj vad många starter det e i varje klass :P Det är alltid jätte hård konkerans eftersom alla de bästa i Sverige åker hit så Ljunby e alltid som en elit tävling. Fast det brukar inte gå bra för mig här :( men det ändrar på sig hoppas jag. Mamma åkte till Skåne med hästarna o jag flög dit igår kväll för att bara missa en dag i skolan. Försöker ladda filmen på idag men internet e piss dålig  600min...742min....795min....817min...kvar :P JOBBIGT.

Svar på tal :)

Fick en bra fråga från Sofie;
Hej! Bra blogg! Har en fråga: jag har en 7 årig d-ponny.. Han känns inte riktigt motiverad om du förstår, bjuder inte mot hinder, inte lika vaken... Vad skulle du gjort? Kram

Svar: Jag skulle göra roliga grejer för att få honom gilla hoppa. Det kan vara att tex hoppa ute i skogen, tävla på tid med kompisar över 40cm barbacka, efter varje hinder han klarar ge en liten godis...m.m. Det viktigaste är att du är positiv och att du ger honom självförtroende. Hoppa inte för länge eller för många gånger per vecka. Du kan också göra så att hoppning blir nån typ av belöning som tex att rida mycket dressyr o markarbete så han längtar efter hoppningen. På tävling ska du göra så att han älskar det! Bortskäm honom mycket genom att tex ge honom massa godis, massage, o mycket uppmärksamhet.
Hoppas det var ett bra svar :) kram Katta <3

Inomhustävlingar

nu är det inomhustävling som gäller. Börja alltid första inomhustävlingen med en låg klass eftersom det alltid blir mycket svårare första gången man tävlar inomhus. Grejer man ska tänka på är speglar och ljus, det brukar komma starka ljus strålar från fönster o sånt. Man ska tänka på att ha en bra gallopp eftersom man brukar hålla hästen för mycket o förlorar galloppen i början då väggarna kommer så snabbt. Sen måste man tänka på att hindrerna kommer väldigt fort då man måste tänka ett hinder i taget.

Min tävlings outfit

Tretorn
animo
samshield
Roecki
racesafe

Gå bana

  • Titta altid på skissen först så att man vet bedömningen och vart det är start och mål.
  • kolla alltid på några före dig, så man ser vart svårheten är
  • Nu när det är utomhus ska man tänka på skugga och solen
  • Man ska  bestämma vart man ska ta förhållningar
  • Tänka på att man ska ha mer inerskänkel när hindrerna är precis vid läktarn
  • Att inte gå ihop med en kompis, man konsentrerar sig inte då
  • Tips som jag gör, är att först gå med sin tränare/förälder och sen själv
  • Stanna efter grundomgången före omhoppningen och gå igenom banan.
  • Tänk på hur hästarna ser färger på bommarna
  • Tänka på om banan är lutad
  • Kolla varje bom hållare för att se om de är lätta att ramla.
  • Efter man är klar med att gå banan är ett tips som jag gör att blunda och repetera de din tränare sa.
  • Mäta avstånden speciellt viktigt på comenationer. Om du inte kan mäta så måste du kolla på några före dig.
  • Tips, man kan kanske inte alla distanser utantill så skriv ut en lathund.
  • Tänka på att ha en bra gallopp till ettan
Har ni några mer bra tips



Super bra hopövning !

Jag älskar oändligahoppövningar o det här är nog min favo. Den tränar avstånd, kommunikation, lydighet o böjligheten. Det bästa e att det inte är så mycket att bygga.
Sen sätter man ihop alla färgvägar o gör en bra bana. Gröna distansen ska vara 5 gallopsprång
En bana exempel;
Börja med orange upp till ner, sen gul ner till upp, sen grön upp till ner, sen orange ner upp, sen röd upp till ner o sist gul ner till upp. :)
Börja med att göra de två oranga hinderna till kryss/låg räcke och hoppa över de några gånger i båge. Gör volt om din häst inte vill böja sig tillräckligt.

Gagnef

Förra helgen tävlade jag i Gagnef men han aldrig berätta hur det gick. Första klassen var en MSVB då jag blev 3a med en underbar dubbelnolla. I MSVA rev jag ett hinder, det var bara en nolla så att jag kom 4a. Det var en komenation med en trippel och en plank ut. Jag kom lite för snabbt in komenationen så att hon rev planket. Här är filmen;

Kolla in bilden! Min lillebror går med Lexus <3 :)

Tänk om Karl  också skulle börja rida :) åå vad kul det vore. Då skulle han få Lexus <3 för då behöver jag ju inte sälja honom :)

Nybyggda huset i Skåne

Huset på gården nere i huset är riven o ett nytt hus börjar byggas. Det kommer se gammal ut utomhus men innomhus kommer det bli väldigt modernt. Vardagsrummet och Köket är 8m hög i tak som jag tycker är jätte fint. Det här huset ska bli vårt sommarhus.
matsalen
köket

Väldigt bra ridövning då man kan hitta på en massa

Man göra halt på några ställen tex och massa mer

Tips

När man är på tävling eller tävling är det väldigt viktigt att hålla hästens rygg varm. Hästens muskler måste hålla sig varm annars stelnar musklerna och gör ont. Därför ska man absolut inte spola hästens rygg med kallt vatten. Och om ni inte kan bestämma er för den tjocka eller den kalla täcket ta alltid den tjocka.

Cupcake :)

De var SUPER GODA :) Det är jätte kul att baka tillsammans med en kompis

Vad jobbigt att bloggen krånglar! E det bara min blogg som gör det?

Hade tänkt lägga upp bilder på tävling o ny byggda huset i Skåne, men det går ju inte :( Nån som vet hur jag ska göra?

Packar till Gotland

I morgon åker jag på klassresa i Visby. Bussen till Nynäshalm (vart båten är) går klockan 7.00 från T-centralen :P ush vad tidigt. Hoppas det blir bra väder eftersom det alltid är jätte kallt där annars. Vi är där i 3dagar o bor i stugor. Jag lägger upp bilder o berättar mer när jag kommit hem :) Det här ska vi göra; Måndag 9.00 åker färjan över till Visby 12.30 Hämtar vi cyklar o cyklar till Gotlands Museum 15.00 får vi tillgång till våra stugor 18.00 "Beach party" Tisdag 8.00 frukost på restaurang mongo 9.00 Cykla till Boda Borg (typ som fångarna på slottet) 12.00 Lunch på Boda Borg 17.00 Middag på restaurang Onsdag 8.00 städning o packning ca 9.00 Cykla till Lummelundagrottan 10.00 Cykla till cykeluthyrningen o lämna cyklarna där 12.00 Lunch 15.00 Färga till Nynäshamn

Dagens outfitt - hål i strumporna ;D

_T-shirten e Burberry

Skolan har börjat på allvar...

Jag trodde att de första veckorna skulle vara sköna med inga läxor o prov. Men nej, hade väldigt fel! Har redan haft typ 10 läxer o 3 prov :P Fick matte provet tillbaka igår o blev väldigt glad. ALLA RÄTT :) :) Vi är 24 i vår klass men det e väll inte så trevlig klass eftersom det är väldigt uppdelatt. Fast det kanske det e i alla klasser. Ush snart ska vi ta skolfoto, jag blir ALLTID så ful! :D haha det tycker väll alla.
Min "vackra" skola :D

RSS 2.0