Och jag trodde jag red bra...

Kolla vilka små hjälper han använder o vilka muskler hästen har.

Hitta rätt i din ridning

Förbättra samarbetet och kommunikationen med din häst.

Man kan skilja på bra och dålig ridning. Målen är ju för det mesta desamma. Vi eftersträvar perfekt samarbete, förfinad kommunikation och en häst som rör sig i samlad form. Det finns goda skäl till de här målsättningarna. Om samarbetet inte fungerar kan ridningen rentav bli farlig för både människa och häst. Genom förfinad kommunikation kan vi som ekipage komma hur långt som helst. Om vår häst rids regelbundet utan att röra sig i samlad form löper vi risken att den med tiden går sönder under ryttarens tyngd. Dessutom är det ju också så att vår idealbild av en häst tillsammans med sin ryttare motsvarar bilden av perfekt samling och balans.

 

Vad är det då som skiljer bra ridning från den sämre eller rent av dåliga ridningen? Som alltid när det handlar om något som utövas av många olika människor så finns det många olika svar på den frågan. Vi lär oss av olika »mästare», tar intryck av olika skolor och vi utbildar oss tillsammans med de hästar vi kommer i kontakt med. Jag försöker att dela med mig av de svar som jag själv har kommit fram till med hjälp av de människor och hästar jag har haft förmånen att jobba med.

 

  • Balans : stadig i sitsen så man inte stör hästen
  • Följsamhet : följa hästens rörelser
  • Känsla : Att kunna inverka på hästen
  • Känsliga händer : tänker på hästen känsliga mun.
  • Blicken : titta uppåt o framåt
  • Bra hålning : utan att bli stel
  • stadig skänker : får hästen att tänka på bak bommen.
  • Bra fysik själv



Lotta Björes kommunikation övning

Har tränat den här banan ett antal gånger och jag tycker den är super bra :)

Hoppryttaren behöver ha en bra kommunikation med hästen för att lyckas på tävlingsbanan. Dessutom behöver hästen vara tillräckligt stark för att orka hoppa en hel bana. Här presenterar Lotta en ”evighetsövning” som du kan använda som hjälper dig att hitta en bra kommunikation med din häst. Den hjälper dig också att få din häst lydig för små hjälper och tränar hästens styrka.

Mål:
Övningen tränar kommunikationen med din häst och får den lydig för små hjälper. Dessutom övar hästens upp sin styrka.


Hinderuppställning

Hinder nr 1: Cavalettiserien med 4 bommar (ca 1.10-1.20m mellan) bommarna.

Hinder nr 2: Oxer med galoppbom framför och bakom (ca 2.8m mellan hinder och bom).

Hinder nr 3: Rättuppstående hinder med utfyllnad.

Hinder nr 4: Oxer med utfyllnad.

Hinder nr 5: Serie som består av kryss och planka på studsavstånd (ca 3m) följt av oxer med ett galoppsprång (5.5m mellan). Därefter 5.5m (ett galoppsprång) till nästa planka. Serien avslutas med ett kryss ca 3m efter plankan.

Avståndet mellan hinder nr 3 och 4 är ca 20m.


Tänk på

Det här är en ”evighetsövning” som du kan rida flera gånger tills du är nöjd med kommunikationen med din häst. Tänk på att lägga in pauser så att både du själv och din häst får tid för andhämtning.

 

Lycka til <3 <3


Skulle ni vilja ha en tävling?

Om ni vill kan jag fråga en bra fråga och den som svarade snabbast med bästa förklaringen vinner något. Åå kom på en jätte bra fråga. Men vad skulle ni hellre vilja vinna? en glitrig spö, kingsland strumpor eller ryckt väska?
Kommentera om ni vill ha en tävling och vilket ni vill vinna.

Ska skärpa mig

Nej nu har jag varit jätte dålig att uppdatera min blogg. Har sovit över hos min kompis hela helgen. Men jag lovar att jag ska skärpa mig :) Det här är tävlings planeringen;
  • 3-5juni = Björkvik (skåne)
  • 31juni = Träning
  • 15-16juni = Träning i Holland
  • 17-19juni = Hagen (Tyskland)

Svar på tal

Hej ! Jag undrar :

1. Hur många hästar/ponnysar tävlar / rider du? :D
2. Hur länge till ska du rida dina d ponnysar? :D

1. Jag tävlar mina två D-ponnysar, sen så tävlar jag pappas häst ibland. Men min C-ponny tävlar jag inte längre eftersom den e för försäljning. Just nu rider jag 3.

2. Jag vet inte riktigt, beror lite på hur mycket jag växer. Senast när jag är 16, eftersom jag då inte får tävla utomlands med ponny längre:(


Dagens outfit - rosa<3

Köpte den när jag tävlade i England :)

Skulle vara jätte snyggt till, eller hur. Vill ha! Jag har faktiskt några hunterstövlar men de e svarta med varm långstrumpa fast på.

10 tips när man Longerar

Mina hästar blir longerad nästan varje dag på morgornarna. Lexus blir longerad väldigt ofta som är otroligt viktigt för en sån stutsig och spänd häst som Lexus. På hoppträningar longerar jag före och efter jag rider oftast. OJag rekommenderar att longera oftare.
  • Tråka inte hästen genom att bara longera hästen runt och runt. Variera storleken av volten, lägg till lite travbommar eller små hinder.
  • Byt varv oftare.
  • Om hästen bara går inåt mot dig så lägg koner eller bomar runt dig innanför där du vill att hästen ska gå.
  • Precise som med ridningen ska man krama med händerna. Då böjer sig hästen mer inåt.
  • Börja longera utan nått som viker halsen så hästen får strecha. Samma med slutet.
  • Gå hela tiden med hästens bakdel. Det är samma som att man har skenklar i ridningen.
  • Om din häst inte vill stanna går man tvärs igenom till andra sidan volten (framför hästen).
  • Ge inte godis allt för ofta. Då går hästen in till dig hela tiden, hästen koncentrerar sig inte då heller.
  • Få hästen verkligen fram och jobba. Inte slöa och dra hovarna på marken.
  • Såhär ser det ut när jag longerar. Lärde mig det förra året i Tyskland. Man har två lika långa grimskaft, sen tar man de mellan frambenen och separerar dem då man knyter dem på ryggen.

Med i Ridsporttidningen :D

Ush kolla INTE på bilden på ridsport! Jag ser hämsk ut, typ som att jag vill döda någon. Det blev nått fel när de printa ut bladet, nej vad hemskt :( De skrev fel ålder på Istoriah som e lite konstigt, de borde ha kollat det.

Onsdag

Ponnisarna fick massage igår så det var bara skritt idag. Red Istoriah och Lexus en halv timme bara så att de kunde sträcka ut sig. Jag red Lexus barbacka eftersom jag trodde att han skulle vara lugnare då. Fast han skrittade nästan halva rundan ändå :D Det var ganska kul att rida honom barbacka när han hoppa runt, det var som att köra rodeo på en sån där låtsas tjur fast gratis! Men åååå vad ont jag fick i rumpan, hans rygg är som en triangel :P Imorgon ska jag ha markarbets träning.

Jag har ont över allt! I rumpan från Lexus, i benen från gjumpan då vi "sprang" 4,4km :P :P :P och i armen för att jag tog nån blodprov imorse. Aj vad ont blodprovet gjorde, nålen var jätte stor! Jag får panik av nålar!

När det gäller skolan så har jag bara 2 prov och 1 redovisning kvar :) :) Imorn slutar jag 13.30 och på fre börjar jag typ 10 och slutar 12.30. Det beror på att många lärare är i Berlin med de som har tyska. Men jag undrar om de kommer iväg på grund av vulkanutbrottet i Island.


nya rid modet ;)

Att ha OnePiece på sig när man rider är nya ridmodet ;) men man måste vänja sig med alla fundersamma blickar. :D

OnePiecar är jätte sköööna <3 <3 <3 Jag älskar min. Man beställer dem ifrån www.onepiece.se/ eller går in till affären på Östermalm som jag gjorde :)

Kolla vilket oväntat mail jag fick på Facebook! :O


Söndags klassen


Svar på tal

För vem tränar du för? vart?
- Jag tränar för Lotta Björe på Rekasta (Jump Club)
 
Var står dina hästar (jag mer inte liksom exakt) jag menar, har ni eget stall eller har ni dem uppstallade någon stans? För ni verkar ha så många hästar :)
- Vi har våra hästar uppstallade på Rydbo som ligger vid Vaxholmsvägen nära Arninge (norra Stockholm). Vi har fyra hästar i stallet  och min C-ponny som är till försäljning. Totalt har vi 5 hästar.
 
Vilken skola går du i :)?
- Jag går i TäbyFriskola Enhagen.
 


FALSTEBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Efter mycket träning, hård arbete och långa dagar har det lönat sig. Jag kvalade till Falstebo Horse Show!!! Fast med Istoriah :D haha Falstebo är den största ponny tävlingen i Sverige och är en stor ära! Det är bara 8 från Sverige som får vara med! O 2 från Danmark :P Vilka ska dit?

Igår hopade jag Falstebo kvalet som var en 130cm A:1A. Jag hoppade Istoriah först då jag gjorde en enkel och fin nolla. Sen kom väldigt pigga Lexus som det gick väldigt bra på, men otur hade jag. Rev första hindret och han för första gången TRAMPADE I VATTNET : / Jag tror inte att han förstog att vattengraven var så lång. Men rundan var mycket bättre än vad resultaten blev, 8fel :P Det var bara 3 nollor som var med på omhoppningen då och jag var sist ut! Första ryttaren gjorde en väldigt snabb runda men rev näst sista hindret! Andra ryttaren hoppade ännu snabbare men fick 8fel och då var det jag kvar. Om jag var nolla skulle jag kvala till Falstebo. Frågan var hur jag skulle rida. Jag kunde rida lugnt och sakta, men då kunde jag fått 4fel och kommit 2:a. Men jag ville vinna inte komma 2:a, 3:a. Jag var så närvös men tog ett ljupt andetag och började. Jag gjorde en uderbar noll runda och vann. Istoriah hoppade sååå fint! Jag fattr inte att jag ska tävla i Falstebo!!  Det var ett av mina största mål det här året.
Jag glömde cameran i lastbilen så filmen kommer imorgon.
Underbara Istoriah <3 <3

Lördags MSVB

Resultat: Vann med Lexus och fyra med Istoriah

Igårs klass

Idag var det en 120 A:1A då omhopningen var 125. Lexus hoppade huuur fint som helst och var jätte snabb i omhoppningen! Istoriah hoppade också som vanligt bra också felfri men tog det lugnt på omhopningen. Så jag vann med Lexus!!!!! Sååå kul :) Och kom 4:a med Istoriah <3 Underbar dag föld med underbar resultat. Tyckte att banan var bra så det blir säkert bra imorn me. På fyran kunde man välja att hoppa en plastmatta eller en riktig vatten hinder. Valde Vatten hindret, som Lexus och Istoriah inte ens märkte. Spänd för imorgon :)
Puss puss <3 <3
Film kommer

Första tävlingen med Lastbilen :) :)

Jag och mamma var sååå sugen på att åka med lastbilen men mamma har inte fått körkortet än. Därför "hyrde" vi en man att köra lastbilen dit och sen ta oss tillbaka. Han bor i Upsala så det är inte så himla långt för honom. Det  har gått väldigt bra och jag äääälskaar lastbilen <3 <3 Den är så smidig o snygg. Det är kul att kunna gå till hästarna när man vill :) Jag och mamma köpte redogjord mat som vi värmde i mikron. Ponnisarna älskade också lastbilen, de tyckte att det var skönt. Nu ligger jag i min mysiga säng och mamma försöker bädda hennes säng. ska sov nu.
God natt <3 <3 <3
redo att lasta
Klara att åka
Läser läxor i onepiece <3
Pimms fick också följa med :)

Helgen :)

Ska till Högbo istället för Poland. Vi trodde att poland var nästa vecka, så det blir för mycket för Istoriah att hoppa två stora internationella tävlingar på rad. Sen fanns det inte bra klasser heller. Tycker också att det inte är bra att ta Lexus till poland som första tävlingen efter vilan. Det är ju Åby samtidigt nu, men eftersom det började i torsdags blir det bara 4 dagar sen Istoriah tävlade i Belgien.
Det blir spännande att tävla i "stockholm" igen efter såååå länge. Men det kanske blir lite tråkigt eftersom jag inte känner nån där typ. Någon som ska dit? Konstigt nog är jag mer nervös nu till högbo än jag är på internationella tävlingar : / nåt fel på mig? Jaja ska hoppa MSVB o MSVA den här helgen.
Nån som ska tävla, träna? Berätta :) Puss puss <3 <3

Träning med Lexus

Idag tränade jag lexus som gick super :) Hoppade bana med lite lägre hinder. På ett hinder ser man ingenting eftersom ett hinder stöd är i vägen. Lexus var faktiskt väldigt lugn idag som förvånade mig. Min tränare ville att jag skulle stå i lätt sits på transport sträckorna men oj vad svårt det är! Hans hals och rygg är som en 90 graders vinkel. Men jag får träna på det.

Lite roliga bilder :D


Funny pictures cat hungry for horse
google

Foder häst

Mamma hinner inte med sin häst Blues, så vi ska låna ut honom som foderhäst. Någon som känner någon som vill ha en foderhäst i Augusti?

Dans the Blues (blues)
Han är en ung 160cm hög Engelsk fullblod. Han är super snäll att rida och hantera och älskar att jobba. Född 1996. När han var åtta skadade han sig på galloppen och skulle avlivas. Men vi tyckte att han var så gullig och snäll så att vi köpte honom för slaktpriset. Efter ett par månader var han helt frisk. Han har inte haft någon skada alls med oss. Blues älskar att hoppa (faktiskt väldigt duktig) och rida dressyr.

Enkla tips på att vara säker runt hästar

  • Alltid luta framåt innan grenar ... aldrig luta dig tillbaka!
  • Kontrollera din utrustning regelbundet så att den är i gott skick. Utrustningen kan gå sönder när du tex rider. inte kul!
  • Aldrig slinga ett grimskaft runt din hand när du leder hästen. Grimskaftet kan dra åt om hästen blir skrämd, och de kan bruta din hand eller fingrar och/eller dras.
  • När du måste bakom en häst, ska du låta hästen veta att du är där och nära dem med handen på dem. Om du är nära till dem, kommer de inte ha något utrymme att slå ut på dig. Normalt kickar de bara när de inte vet att det finns någon bakom dem och de blir rädda.
  • När du sätter en sadel på en häst, så ska du ca 10cm fram dra bak över deras manke. Detta gör det mycket skönare för hästen och att hästen inte blir kittlig!
  • Inte binda din häst med tygeln - han kan dra sig tillbaka och skada hans huvud, hals eller mun.
  • Hjälp alldrig någon med en okänd häst! Även om man känner sig dum så kan man inte. Man kommer göra illa sig. Alla skador mamma har haft har varit från när hon hjälpt andra med sina hästar. Därför är hon hård med att säga att jag inte får hjälpa. Ett typiskt exempel är på tävling när en häst håller på i transporten/lastbilen. Då är det bäst att gå till domartornet så domarn kan säga det i högtalaren.
  • När du gör nåt med hovarna/benen på en häst måste man sitta beredd att stå upp. Inte på knä eller rumpan. Det räcker ju att det kommer en liten fluga så att hästen kickar lite.



Sorry ingen internet igår!

Det var jätte stor storm här i Djursholm igår. Det blixtrade väldigt nära så att hela huset skakade, jag blev faktiskt rädd. Speciellt eftersom vårt hus ligger typ högst upp och vi har 4 våningar + källare, alltså högre än träden. Blixten slår ju ner på det första den "ser". Iaf efter stormen funkade inte internet på nått konstigt anledning :P Jag skrev iaf ett inlägg före stormen. Men idag är jag smart! Jag tog på bluetooth på mobilen och kopplade internet från mobilen till datorn. Så nu har jag internett igen :)

:p :p :p :p :p


patricia laffon

film på istoriah innan jag fick henne. Patricia är nu 17 och det var därför hon sålde Istoriah. Hon var 16år på filmen men ser mycket yngre ut. Jag tycker att hon rider väldigt bra, vad tycker ni?

skillnad mellan utländska tävlingar ( utanför Skandinavien )

  • Inte lika många regler
  • Man får gå in till framhoppningen när man vill
  • Behöver inte ha väst
  • Mycket svårare och tekniska banor
  • Högre!
  • Fler och finare tävlings platser
  • Mycket seriösare veterinärbesiktning
  • man får inte ta hästen utanför tävlingsplatsen
  • Längre banor. Tex i Moorsele var det 14 hinder i grunden på A1:A i sverige brukar det vara 10 hinder.
  • Finare och bättre tält stall. (iaf de jag varit på)
  • Man anmäler till tävlingen före och sen anmäler man till klassen efter varje dag. Man skriver på en blankett varje dag
  • Man får bara hoppa 3 gånger på en meeting per hästen
  • Man får pengar när man blivit placerad
  • Veterinärbesiktningen brukar alltid vara dagen före.
  • Oftast mätning

Placering :) :)

Igår gick SUPER!! :) Det var en 125cm akumelator med joker. Jag fick fullt pott och snabb tid men inte så snabbt som jag trodde. Det räckte till en 7:e plats :) Men oj vad ryttarna gasade. Men väldigt nöjd med 7:e plats men lite synd att jag inte fick gå in till prisutdelningen. Jag vann 700kr men vad ska jag änvända pengarna till? Någon som har förslag (måste vara nånting till häst) När jag väntade för att se om jag skulle in på prisutdelningen stod Istoriah på min stortå och ville inte flytta på sig! :P PONNY! Den är helt blå och väldigt väldigt svullet, kan inte gå på den foten :( Ser lite roligt ut eftersom både jag och mamma haltar, haha :D

Ni skulle ha sätt Jokern!!!! Den var mer som 135 och inte 125! Jag tror att hälften i klassen rev den. Hindret kanske inte ser så högt ut på bilden men den var jätte högt!! Fast Istoriah hoppade långt över den. Vad tycker ni om Jokern?

Händerna

Händerna är en stor betydelse på hur det går på banan. Om du tävlar på en stilbedömnings klass bedöms nästan 50% på händerna. Vissa hästar hoppar inte lika bra över hindret som tex Lexus som då bara hoppar upp och viker bakbenen istället för att hoppa med hela ryggen och att ha raka, höga bakben. Vissa hästar blir iretterat  och stannar. Om du kollar på vidiorna på mig och Istoriah är mina händer stilla och lågahela tiden och speciellt innan hindret. Det är också viktigt att ha händerna stilla och låga efter hindret då hästen får ballans. Jag tror också att hästar känner sig mer trygga och lugna när händerna är låga.
 
Så hur ska händerna vara?
Händerna ska vara låga och stilla som jag nämde förut. Händerna ska också alltid vara ihop som tränaren i holland var på mig hela tiden. Många tränare i Sverige säger att man ska ha mer breda händer, men nej så ska det inte vara. Tummarna ska alltid vara uppe. Ytterhanden ska alltid vara stilla  och samma ställe hela tiden med sträckt tygel och innerhanden ska vara mjuk och kramande. Ta och ge, ta och ge.
Även precis framför hindret som är väldigt viktigt.

Igårs klass

Idag gick ganska bra. Fast jag gjorde ett dumt misstag i omhoppningen då jag kom för snett så hon inte såg hindret.  Men alting annat gick bra och Istoriah nuddade ingenting. Så slut resultatet blev 0.4fel. Hittade ingen som kunde filma så att mamma fick filma, så ja man ser sådär. Och ignorera mamma nervösa ljud. haha

Dagens tävlingoutfit


Moorsele

Här tävlar jag :) SUPER fin tävlings plats med underbar bana. Underlaget är bra och banan är väldigt lärorikt. Men Hinderna är väldigt väldigt maxade!! Bara bra eftersom Istoriah hoppar så bra och det blir enkelt sen i Sverige. Här är lite bilder jag tagit på banan.

10 bra tips :)


1. Börja alltid ett nytt ridpass från början enligt beskriven lösgörande modell.

2. Gå inte vidare fören du känner en klar skillnad eller är nöjd med det hästen presterar i varje delmoment.

3. Det är väldigt bra att rida gymastikhopning ungifär 1-2 gång om veckan. Att ta upp bommar, små hinder, koner... Rid olika banor och lägg till mer och mer t.ex skänkelvikningar, volter, ökningar/minskningar, osv... Hästen får tänka väldigt mycket.

4. Om man har en stark häst som tar betet och springer, har jag ett tips. Det är inte det lättaste och praktiska grejen att göra men hjälper otroligt mycket. Varje gång du tycker hästen springer, backa honom. Jag backar nog 20 gånger på ett pass med starka hästar och dom blir altid fina och mjuka.

5. Ta alltid god tid på dig före du börjar rida, kontrollera din sits som ska vara djup och avspänd innan du sätter igång att träna din häst. Under ridpasset måste du ständigt känna efter och rätta till din sits. Sitter du rätt kommer du att automatiskt att inverka på ett riktigt sätt.

6. När du sitter rätt ska du kunna få hästen att göra arbetet medan du själv sitter avspänt. (Gör inte arbetet åt hästen!)

7. När det samlande arbetet och hoppningen börjar, jobba då i korta och intensiva pass som på lång sikt, stegvis blir längre.

8. Daglig rykt är super viktig för hästens hälsa framförallt för de äldre hästarna som bör ryktas både före och efter ett arbetspass.

9. En positiv läggning, att ha tålamod, kunna skynda långsamt och glädjas åt varje detaljs utveckling får dig att trivas med din häst och den fortsatta utbildningen.

10. Efter tävling/träning är det super bra att bara skritta ung 40min avslappnad, Hästen har troligen träningsverk och behöver därför sträcka på sig. Bra att man skrittar med långa steg.



I Holand "igen efter två dagar ;D"

Vi landade idag natt i Tyskland nära gränsen. Både jag och mamma är väldigt trötta men vi behövde gå upp klockan 7 ändå. Nu är klockan 8 och vi ska snart åka till stallet. Hästskötarna på stallet har klippt henne, duschat henne och tunnat manen, Istoriah kommer se så fin ut. Jag tror att de har även packat B-kortsbilen som vi hyrt. Sen åker vi av mot Belgien. I Belgien åker vi till Moorsele som är en underbar tävlings plats. Var där förra året då det var min första internationella tävling :) När vi kommer fram, veterinärbesiktar vi Istoriah. På kvällen tar jag nog henne för en rid tur.
Hejdå puss puss <3 <3

Shopping till Belgien tävlingen

Åkte till en ridaffär i Upplans Väsby som var super bra. De var duktiga personal som var väldigt kunniga.
kingsland ridbyxor
Amino. Fast i blå. Man ser inte men det är glitter och små kristaller vid knapparna och ärmarna. :)

Veckans fråga

Om ni har någon fråga som ni undrar över så kan ni kommentera under. Ni får fråga vad som helst. Fick några bra frågor idag;

  • När började du rida? Hur många hästar har du haft? Berätta om din första häst.
Svar: Jag började rida när jag var 2år. Jag bodde i Oslo då men hade en stor gård i Västegötland där jag red. Jag har haft 11 hästar; en A-ponny, sex B-ponny, en C-ponny, två D-ponny, och nu en Stor häst. Min första häst fick jag när jag var 2år då den föddes så jag red mamman istället. Fölet heter Tess och är en Shettis. Men Tess var inte så snäll eftersom hon bockade, bet, var busig och var otroligt pigg. Så det blev faktiskt så att jag red mamman mest. Vi sålde tillbaka henne till dem vi köpte Tess av och köpte istället en snäll och fin Welsh Mountain. <3


Visst sitter jag bra ;)

Träning i Holland

Igår tränade jag en privat lektion med storiah för en väldigt väldigt bra tränare. Tyckte han var super och såg varje liten detalj. Lärde mig väldigt mycket och fick så mycket erfarenhet. Det var en tuff lektion som varade i 2timmar. Jag var helt slut och drack 3 stora glas vatten. Det var så fint väder också. Temperaturen var 30-32° C och därmed var Holland den varmast landet i HELA EUROPA igår :) Hoppade 140 hinder på slutet som gick super, Istoriah hoppade så enkelt över hinderna. Imorn efter skolan åker jag tillbaka till Holand. Istoriah älskar att vara där och blir väldigt bortskämd. Idag ska hon få 2timmars massage :D haha
puuuuss<3

Hemsk historia

Fick höra nått hemskt som hände ett tag sen på en ridskola. Det var en halt ridskolehäst som åkte till veterinären. Veterinären sa att hästen var halt men inget stort som var en besvikelse för ridskoleägaren. Hon/Han ville att hästen skulle vara tillräckligt halt så att veterinärerna tillät avlivning. Så istället för att låta hästen vila hoppade hästen högt runt banor varje dag :( Efter några dagar tag tog de in hästen igen till en annan veterinär. Då var hästen halt nog att avlivas. så personen fick sina 3-5000kr. Jag tycker att det är helt vansinnigt fel. Men tyvärr händer det nog ofta. Stackars häst RIP<3 <3 Jag önskar att det var någon regel. Det är som när vi stukar foten och sen måste dö. Nej, usssh. Hur kan det vara värt att avliva en häst för några tusen! Vad känner ni? Hört eller varit med på nått liknande?
Puss puss <3 <3

Dagens outfit = rosa och blå <3 <3

kingsland


Lite små trött på min hjälm

Jag har haft min GPA hjälm i 3år nu. känns lite tråkig eftersom alla har den. Fast samtidigt tycker jag att den är snygg och den passar mig fortfarande. När jag var i Euipe affären såg jag en hjälm som jag tyckte var snygg. Men vad tycker ni??? Ska jag köpa en ny hjälm eller ha kvar min GPA?
.
VS.
.

Inte som andra tävlingsarenor

De flesta tävlingsarenor utomhus är permanenta anläggningar som exempelvis Falsterbo, Aachen och Hickstead. I Global Champions Tour-serien byggs flera tävlingsplatser upp på udda platser, varav den kommande helgens tävling i Valencia måste räknas till det mest udda.

 

Valencia byggs arenan upp runt modernt designade byggnader i ett område för konst och vetenskap "Las Artes y Las Ciencias" som innehåller ett museum, ett planetarium, ett sportcenter och en Performing Arts Center, alla byggnader designade av den världsberömde spanske arkitekten och Valencia-sonen Santiago Calatrava, som även skapade OS-stadion 2004 i Aten.


 

 






Malin Baryard back then

http://www.jumpclub.se

Lilla jag <3

2009. Oj, inte så stolt över min ridning :P

Tokig vecka

  • Torsdag(idag) = Klockan fem åkte Istoriah till Holand
  • Fredag = På kvällen åker jag till Arlanda och sen Holand
  • Lördag = Lägger mig från resan ung 01.00 sen sover jag till, ja länge. Sen när jag orkar gå upp ur sängen rider jag Istoriah
  • Söndag = Kommer till stallet vid lunch tid och rider  Istoriah igen. Sen flyg tillbaka till Sverige på kvällen.
  • Måndag = Kommer inte orka gå upp till skolan. Skola
  • Tisdag = Skola :P
  • Onsdag = Kommer vara "sjuk". Sen på morgonen flyg tillbaka till Holand. Hämta upp Istoriah och åker 2timma till Moorsele i Belgien.
  • Torsdag - lör eller sön = Fortfarande "sjuk". Tävling
  • Mån eller tis = Vara skit trött i skolan och somna på typ varje lektion :P
Nån som kan slå mig i tokigast vecka?
 


Dagensridpass

Igår tränade jag på växlarna. Haha du kanske inte har hört det förut så att det låter hel knäpp. Män så här menar jag; I galloppen har du olika hastigheter och olika steg längder. Tänk dig att det långsammaste du gallopperar är växel 1 och det snabbaste med största stegen är växel 4. Då ska du också hitta 2växeln som är lite mer vanligt och 3växeln som du kanske hoppar bana med. Fast det är olika för olika hästar vilken växel man  hoppar på.

Övning: Lägg ut koner med  några 4-6 galloppsprång i mellan, runt hela ridhuset. Ju tajtare konerna är ju svårare det är. 1-2m från väggen. Då ska du gallopera runt konerna och vid varje kon ändra växel. Man kanske inte ska börja med att rida 1 till 4, mycket svårare men kanske 1-3-2-4-3-1-2...exetra. Det här tränar lydighet och kontroll, också bra när man tränar att märka att man gallopperar för långsamt/fort. Den här övningen är speciellt bra för heta och pigga hästar. Du kommer märka att det går mycket bättre än du tror. Det är på grund av att hästen är väldigt konsentrerad och inte vet vad som händer näst, blir det upp en växel eller ner än växel? tips är att göra volter om din häst inte lyssnar och fortsätter tills den gör växeln du vill.
Att tänka på:  Kom ihåg att byta varv. Inte bli frustrerad om det inte går som du vill gör det lite enklare istället och prova en annan dag. Mjuka händer och mycket skänkeln på! Att ha kontakt med munnen hela tiden!
  • Fråga: Hur går du ner till 1 växeln?
a) huvudet ner och vikt
b) huvudet rakt och upp
Lycka till!! PUUUSS <3

:P

Tror att bloggen funkar igen

1dagen och 2dagen

Här får ni se första och andra dagen i Drammen. Först kommer 120 kvalet och sen GrandPrixen. 2dagen glömde mamma filmkameran så att vi lånade kompis kamera men kompisen har inte skickat den än. Ni får nog se den imorn om de har skickat den.

Men åååå, bloggen e ju heel knäpp!

Inga av mina senaste inlägg har kommit upp
YT vidion är halv
Nägra bilder visas inte
BLÄÄÄÄÄ JOBIGT!!!!!!!!!!

OOps

Såg att Jag skev fel på Lexus födelse år ska stå 1999 inte 1998.

Min tävlingsoutfit

tretorn
gpa
amino
kingsland

Nya Kingsland kollektionen = Gulligt med rosa

Har den fast i blå
MIN<3 <3 <3 <3

Lexus Justice <3

Lexus är född 1998 i Irland. Lexus är en vit conemara valack med en fin stam. Han är som sin pappa och alla hans syskon väldigt het. Han kan inte skritta, trava eller gallopera långsamt, det ända han kan göra är studsa och hoppa. Lexus hoppar otroligt bra med mycket kraft i benen. Han hoppar mer som en kanon men använder inte ryggen som Istoriah. Lexus har den största vinnarskalle jag vet. Varför han gör så bra är för att han har en otrolig vilja som slår ner all hoppteknik. Lexus föddes på ett tävlings stall i Irland så vet precise vad han ska göra när det gäller. Förra ryttaren Lin backman tävlade EM med honom, som jag hoppas också ska göra. Med mig har han också gått väldigt bra med fina placeringar som t.ex 4:a i SM, 1:a i England och 4:a på rankingen. Därför är målet nu EM.
Även om Lexus är väldigt pigg när man rider honom så är han VÄRLDENS LATASTE när han är i stallet. Han bara står och sover. När man ska ta honom ur stallet tar det tag eftersom han stannar efter varje steg och man måste dra honom. Men så fort man sitter på honom blir han pigg. Lexus är också världens sötaste då han har stora, bruna, nyfikna ögon som stirrar på än. I temperamentet är han som en busig liten kille, han hittar  alltid på med bus.
Lexus är en häst som alla vill ha. När jag skulle provrida honom var det en hel kö med personer som ville köpa honom. Så pappa köpte honom direkt när vi kom hem.

Ny katogeri

Heter Familjen / Hästarna
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Såg ni bilden på inlägget "dagens tävlingsoutfit"?

Jag kan inte se den. Konstigt! Jaja för ni som inte ser den kommer den här.
Kingsland

Precise åkt över gränsen till Sverige :) :)

Den här helgen har varit okej. Inte så nöjd men det kanske är på grund av att det var första ute tävlingen. Jaja kan inte gå bra varje helg. Första dagen var en 120cm på stora banan där jag fick 4fel. Det var nerför backe och jag kom lite för nära till en oxer så hon rev. Andra dagen gick super bra om också var 120. Det var e A1:A alltså 10 hinder och sen omhoppning  efter klassen för de som gick nolla. Jag och Istoriah gjorde en super fin runda och gick nolla. Omhoppningen gick ganska bra, jag tror att jag blev upstressad när det var omhoppning som jag måste träna på. Jag kom in tajt på en comenation men hon stannade. Jag tror inte hon riktigt fattade. Men jag var envis och tog samma sväng igen för att jag ville klara det. Då gick det. Jag fortsatte min plan som jag är stolt över. Många saktar ner eller tar längre vägar när de river. Men min 4fel räckte till en 6te plats :) Fick en gul rosset, haha kan lura alla o säga att jag kom 3:a ;D Hälften kom till final och jag kom in. Då var det dags för Grand Prix. Det var världens längsta bana med 12 hinder i grunden och 19 språng + vattengrav. Det var bara 2 som blev nolla av C-ponnyarna så då blev det ju lite mer spännande. Men det gick inte lika bra den här gången. Rev 2an och 9an :P 8fel. blääää. Men det var inte bara jag som hade problem. Utav 30startande var 7 uteslutna.
Dragkedjan på mina stövlar gick sönder så fick tejpa runt stöveln med silver tejp. Så SNYGGT! NOT. Har otroligt ont  i ryggen nu så ska in till doktorn. Kan knappt gå och hade förfärligt ond när jag red. Nu ska jag till lilla bus Lexus <3 Saknat honom. Hörde att den som skulle ta ut hästarna glömde att inte ta av grimman så att ingen fick in honom. Han var ute tills klockan 23.00 :D BUS! Jag tror att han protesterade att jag bara tog Istoriah till Drammen.
Jag och Maria som gick banan med mig.
Vidio kommer snart. Måste ladda ner dem när jag kommer hem.

RSS 2.0