Fantastisk skid vädder idag :) Det var sol och väldigt mysigt <3 Tog några bilder;

Alla tagna av den fantastiska fotografen; MUA ;)
söt hund <3 <3
åkte HELA vägen ner där. Offpist :s
jag
byn

Satt upp i min säng och tittade ut fönstret <3 trevligt sätt att vakna

God morgon mina läsare. Här i Verbier har jag det bra, jag hoppas att ni har det lika bra. Ni som har lov ska bara njuta.
puuuss <3 <3

Hästens historia :)

De här bilderna fick jag ifrån Bonniers häst bok :P
står: pliohippus hade utvecklats under äldre och mellersta pliocen. Detta var den första "hästen" med en hov, en direkt förfäder till Equus.

I Schweiz :)

Det är sportlov och som varje år åker vi till alperna. I år e vi i Verbiet som är en underbar stad högt upp i bergen. Flygget var ganska sent så vi han inte åka skidor idag. Gick upp lite lagom tid runt klockan 9 för att sen packa det sista o åka 10.30 till Arlanda. MEN när taxin kom var den alldeles för liten (även om vi hade bestält en stor :/ ) så tog ung 30min för en ny att komma. Men vi han med flygget ändå. Alla direkt flyg var bokad så vi fick mellanlanda i Tyskland. Vi var framme vid hotellet 8.00 o åt på en raklet restaurang kring 8.30-9.00. Det var SUPER gött ;)
Lite bilder.. <3 <3
på planet
tyskland
jag :p
underbara alperna <3
Mer bilder på resan kommer nog imorn, fast lovar inget ;)
PUUUUSSS <3 <3

Med i Ridsport :O !!!

Senaste ridsport sida 49

:)

DISS! Jag tror att jag spyr. Tycker inte ens att de här ser ut som skydd, liknar mest någrakugghjul eller nåt? Vad tycker ni? man borde ha bättre vett än att sätta på sin häst såna här.
Från märket pessoa.


Hiss! Senskydd i läder. Jos Lansink. Ser jätte bekväm ut för hästen :) plus att de e snygga ;) Vad tycker               ni?


Vetlanda tävling :)


Det var första tävlingen med ponnisarna 2011. Lexus hade ju inte tävlat nått sen SM som var November. Han och Istoriah hoppade otroligt fint. Första dagen gick bra :) Hoppade LA (110) med Izzie och fick 4:a fel. Sen hoppade jag MSVB (120) med båda. 4:a fel med Lexus, ett litet missförstånd bara så att han stannade men jag bara klappade honom och kom igen. Izzie blev jag dubbelnolla med och kom på 5:te plats. Det blev väldigt sent så jag och mamma var inte på middag tills ung 22.00 : / Jag frös så mycket den dagen så att jag somnade med pyamas, ett bar tjocka strumpor, onepiecen, och ett tjockt täcke över.
Vaknade 9.00 på lördag och började göra lite spanska glosor :P På lördag hoppade jag Izzie MSVB igen. Det var en super fin bana men nuddade lite på b. hindret i en kommenation och fick 4:a fel. Efter MSVB så var det möte för alla som var intresserade att hoppa EM/NM eller utomlands. Lotta Björe och Marie Grane var där och pratade. Mötet var väldigt bra där vi fick veta om planen och lite mer info. Sen var det dags för MSVA (130)! Det var många på läktaren inklusive Lotta o Maria. För ni som inte vet så är det de som väljer ut EM laget. Så ja lite nervöst var det ändå. I början skulle jag bara hoppa Lexus men Lotta ville att jag skulle hoppa Izzie med. Jag  gick in först med henne. Hoppade bra till 3:an vart jag la henne lite stort så hon ville inte hoppa altså vägran. Jag kom igen men perfekt o hon stannade igen :( Lotta sa att jag red bra men att hon var tjurig.
Jaja, hoppade av henne och direkt på Lexus medans jag glömde allt och bara fokuserade på Lexus. Jag var sist ut med lexus och medans jag red i framhoppningen hörde jag bara utesluten..., 8fel..., tills jag kom till näst näst sista som blev nolla. Jag hoppade banan med noll fel..... Och med snabbast tid!! Jag vann MSvAn!! :) :) Super duktiga Lexus <3 <3 <3 Lexus verkade vara sååå glad och när jag kom in till hans box på morgonen slickade han mig på kinden. sååååå GUUULLIIG!! <3 <3 <3 <3
Hoppade Izzie LA på sön och kom på 4:e plats. Väldigt nöjd. Över det hela var det en super kul tävling med bra resultat och fantastiska vänner. ( Fast svin kallt!! :P) Så var tävlingen slut :( Får vänta till nästa tävling som går i Flyinge.  Tack alla ni som hjälpte till så det blev en rolig helg <3 <3 <3
Film kommer upp snart :)
PPUUUSSS <3 <3 <3

SORRY!!! Ingen Internet :( :(

:(

Packad o klart :)

Imornbittig ska jag tävla i Vetlanda i Småland :) Fast jag är "sjuk" så ni som går i min skola får inte säga nått ;)
Är sjukt taggad!! Har inte tävlade ponnisarna på EEEVVVIIIGGHHEEETTER!!! Kommer träffa alla mina kompisar och ha super kul :D Ska upp om några timmar så ska lägga mig nu.
God natt <3 <3 <3

fin film :)


Driftwood horse

Tycker de var coola. Ganska fint att ha i trädgården <3 Vad duktiga de e :)
kolla på mer  http://www.rense.com/general70/drift.htm
KRAM <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Såg ni bilderna i Ridsport Special? Helt otroliga!

Helt sjuka men vackra! Ja ingen kan låta bli att reagera på dessa bilder!

Glad alla hjärtans dag <3 <3

Eftersom det är alla hjärtans dag så får ni läsa lite extra spännande. Ni ska få läsa om mina 10 hemlisar!!! XD
  1. Sover ofta med mina 5 år gammal Hello Kitty pyjamas <3
  2. Var väldigt hinder höjd rädd ung ett år sen ;) Fast bara på träning.
  3. Var skallig i ung ett halft år
  4. Väldigt lat :P
  5. Kom sist i varje ponnygallop tävling jag var i med min lilla Welsh Mountain.
  6. När jag blev 4:a i SM så gröt jag, fast av glädje.
  7. Har aldrig åkt själv kommunalt : /
  8. Jag är vegetarian i skolan me äter kassler hemma XP
  9. Jag är en riktig badkruka!
  10. kan äta hur mycket chokladglass som helst!! Äter enkelt en hel förpackning Ben&Jerry <3
Puss & Kram <3 <3 <3

<3 Till mina älskade läsare <3


Daniel träning

Hade väldigt bra träning i fredags. Sitter altid ner i sadeln hela banan så Daniel sa till mig att sitta upp i sadeln hela tiden. Satt inte upp hela tiden, haha tycker inte om att stå upp till ett hinder :P

TRÖTT!!! : /

VILKEN HELG!!! Fredag tränade jag båda för Daniel o kom hem halv nio. Lördag gick jag upp fem och tävlade Ville. Söndag (idag) var det Jump club träning med båda. Sitter nu på soffan i min OnePiece och äter Ben&Jerry :) :) :)
Märkte att jag hade två olika skor ;D

Tävling med Ville idag :)

Tävlade pappas storhäst på Lurbo i Upsala. Det var inga stora klasser men måste börja någonstans :P Första klassen rev jag sista hindret men blev väldigt nöjd ändå :) I den andra klassen var jag dubbelnolla :) OCH JAG VANN KLASSEN!!!!! :D :D :D Det var 48 i klassen o jag startade som numer 3. Vi åkte direkt efter jag hade hoppat eftersom vi behövde hem och vi trodde inte jag skulle bli placerad. Men min kompis Stina var så snäll och hämtade priserna <3 <3 tack stina
PUUSS <3 <3 <3

Hjärnan e väll knasig, eller?

Jag kommer knappt ihåg vad jag hade för lunch men jag kommer ihåg varje sekund av när jag var två och ramlade av. Jag kommer även ihåg smärtan jag fick. Läskigt!!
PUUSS <3 <3

Minnesota State Fair

Hahahahahaha :D Vilken rolig ocg busig häst XD Han kanske är bror till Lexus

Sötaste reklam filmen <3 <3

Har ni sett V75´s senaste reklamfilm? Tycker att den är väldigt söt <3 <3

Vad tycker du?


Barbacka hopning 180!!!!!!!


Jag är världsmästare på pigga hästar!! :o

Jag fick Lexus som nog är en av Sveriges piggaste ponny att skritta och trava sakta runt hela skogsslingan! Lexus SKRITTADE upp för galloppbacken, jag blev helt chockad. Ett tag undrade jag om någon jag hade fel häst :D Det var en fantastisk ridtur med sol. Lexus var så gullig eftersom han kollade runt på alt och njöt av solen.

Hur gjorde jag: Jag satt stilla och tungt på sadeln lite bakåt lutat. Sen hade jag faktiskt långa tyglar. Han fick bestämma farten lite själv.. MEN han fick aldrig trava fortare än jag själv ville. Om Lexus började stutsa så stannade jag honom och sa nåt argt sen så lotsades jag inte som något hade hänt.

Klippte ville idag.

Ska tävla Ville nästa helg så jag bestämde mig för att klippa honom. Han var jätte lång hårig så det tog 2 timmar :P Men han blev jätte fin och verkade väldigt glad :)
TIPS med klippningen är att altid lägga handen vart man ska klippa. Då blir hästen inte hästen så förvånad och känslig. Det är extra viktigt där hästen är känslig. Många hästar känner sig också sig mycket säkrare med en hand.
Rekomenderar den här. Tycker den är jätte bra :)

Lexuspexus <3 <3

Det finns en liten flicka i stallet som kom fram till mig o sa.
- Vet du vem som har renaste boxen här i stallet?
Jag undrar lite men säger " nej, vilken häst är det".
- Det är Lexus. Eftersom han slickar på boxen hela tiden.

Torsdag natt : /

Bläää kan inte sova. Det är såå jobbigt att bara liga i sängen och tänka på hur tidigt man måste upp nästa dag. Kollar på "hur man somnar" på Google :D , men går inte så bra. För det mesta står det att man inte ska vara på datorn eller kolla på TV före man lägger sig, MEN DET GÅR JU INTE!  Hitta en sida var man gjorde nått sov problem. Haha gissa va jag fick... "du sover inte bra och är trött på dagrna". DET VET JAG REDAN!! :P
Jaja kommer väll somna nån gång "hoppas jag".
God natt <3 <3
Såhär ser jag ut på nätterna 8D

Bom - Oxer - Bom

Det här hindret ska vara i en cirkel. Super bra för hästar som hoppar långt upp istället för "fyrkantig" upp. Förstår om ni inte fattar, här får ni två bilder så ni fattar lite bättre.
haha, jag vet att min ritning inte är så fin men ni förstår lite iaf.
Om du tränar på det här hindret i båda varven kommer din häst få mycket finare språng :) Tips är att komma i lite kortare gallop än vanligt så att din häst måste ta i mer.

Viktigt: Det är viktigt att fram bommen och bak bommen på hindret är lika högt!

Lata Holländare XD

Det holländska företaget Kylix Products har hittat på ett nyt oc unikt hinder. Hindret bygger upp sig själv när du river genom att du trycker på en fjärrkontroll. Så du trycker på en knapp på fjärrkontrollen om du river istället för att sitta av. Man kan också höja & sänka hindret med fjärrkontrollen.

Annan uppfattning om Lexus :P

Jag tränade i Såstaholm för Daniel häromdan. När jag satte upp mig i ridhuset så började han hoppa omkring "stor förvåning :P" Alva en 10 åring i vår grupp kom upp till mig o frågade om Lexus var en dressyr häst. Jag såg lite förvånad ut så hon fortsatte. Ja, en sån där spansk Andalusier.
Tyckte det lät väldigt positiv. Men aldrig förut har jag hört eller tänkt Lexus som en Andalusier. Vad gulligt av         henne. Tycker ni han ser utsom en andalusier?
Här e en bild på lexus när han är samlad och under är en bild på en Andalusier;
Lexus
Andalusier  -   haha Lexus kanske inte har så stor hals "men nästan" :P
Haha lite likt ändå ;D

RSS 2.0