Middag med bästa Pappa :)

Jag och pappa är på en restuarang i Djursholm och har mysigt <333 Vi har det jätte trevligt :)


Nu ska det joggas :)

Ryttare måste också ha bra kondis :P Passa på att springa nu när det är bra väder :)


Pool ska vi såklart också ha i Skåne :)

Poolen är snart klar :) Ska bara fyllas med vatten så blir klart till Sommarlovet <3


Svansen

Alla vi hästmännsikor drömmer väl om en tjock, glansig svans. Jag gör det iaf och här nere finns tips som tar dig några steg närmare den perfekta svansen!

  • Pälsglans är svansens bästa vän! Köp dig ett bra pälsglans för det sparar så mycket på svansen! 
    Bra behöver inte betyda dyrt!


  • Tvätta/skölj gärna svansen då och då för pälsglans + smuts= KLADDIGT!

  • Svansen behöver inte borstas varje dag. Rider du hemma kan du spraya svansen med pälsglans och låta den vara sen, sprayen hjälper till att reda ut svansen utan borstar vilket sparar den. 

  • Trasslig svans reds ut först när pälsglanset verkat och TORKAT! Red ut med fingrarna först och därefter en glestandad borste/kam!

  • Under brunstperioden blir svansen lätt väldigt äcklig och kladdig. Antingen tvättar du svansen ofta eller så låter du den vara helt tills brunsten slutar. Att försöka reda ut en brunstkladdig svans är en omöjlighet som sliter nått enormt på svansen.

  • Klipp topparna ofta. Trassel uppkommer oftast först i slitna toppar. Ser bättre ut också. Jag klipper topparna varje vecka. 

  • Sätt en arm under hästens svans för att få fram hur hästen bär svansen i ridningen. Ta den andra handen runt svansen och dra neråt tills önskad längd, knip åt och klipp rakt av med vass sax i ett klipp. 

  • Längden på svansen varierar efter tycke, smak och användningsområde.
    Exempel
    Dressyr: några centimeter ovanför marken, ungefär vid kotornas nedre del.
    Hoppning: precise nedanför hasen vid hasleden)
  • Under lerperioden kan svansen hållas flätad. Tänk på att fläta om den ofta, annars dras stråna sakta men säkert ut!



Haha typiskt nervösa föräldrar ;D

Ni vet när man sitter på lektaren och alla tittar på den nervösa föräldern istället för ekipaget som hoppar :D Mycket roligare att se ;D Jag ser på varje tävling föräldrar som springer iväg och gömmer sig som inte vågar se eller går långt bort från alla och tittar i smygg. Känner ni igen era föräldrar? :D När min mamma blir nervös går hon alltid iväg <3 Kolla den hära filmen på en pappa när han kollar på sin son

Hem igen till Stockholm och skola :/


Film på Lexus idag :)


Lexus fortsätter o leverera :)

Kom tvåa i 120 :) Red lugnare och längre vägar idag. Haha han tyckte inte om att komma 2a :D lilla Lexus <333 Jag vann även meeting priset!!! En fin Equipe sadel. Helt sjukt! De kostar ju typ ca 20 000 tror jag :) Synd att jag precise köpt en ny CWD sadel :(


Hoppteknik

Hästen hoppar självklart bättre om de har styrkan för att göra det. För att träna upp styrkan tycker jag travhoppning är bra, studs är också bra. I stutsen föredrar jag att ha minst fem hinder för att verkligen få hästen att jobba mer och inte rusa igenom. Alla hästar kan ju inte hoppa perfekt, men man kan faktsikt finslipa tekniken lite.

Bättre frambensteknik: Stuts (och serier)! Det lär dem att bli kvicka och snabba upp från marken, det behöver inte var så högt, men man bör ha lite kortare avstånd emellan hinderna. Man kan också sätta upp ett högt räcke med en bom nån meter innan beroende på hur stor hästen är. Din häst måste då hoppa kvickare upp. Om din häst inte har respekt för bomen kan göra det till ett litet hinder istället.

Bättre bakbensteknik: Det är svårare att träna upp, men breda oxrar kan få dem att hoppa med bättre bakben (dvs öppna upp bak). Det bästa är att ha bom, oxer, bom på böjt spår. Oxern ska vara lång och det ska vara ung 3m mellan bom och oxern på båda sidor av oxern. Fattar ni vad jag menar?

Nej va otur!

Tävlade 130 i Fjälkestad idag som gick bra men ändå dåligt. Hade mest otur. Jag fick helt fel distans till 8an så han såklart stannade. Jag blev arg på mig själv och kom igen. Sen på nästa hinder kom jag bra men precise innan vindret halkade han (det var lerig gräs) så var obalanserad :(((( Jag blev då utesluten. Jätte irreterande, men så kan det gå när man gör ett misstag.

Lexus är ledsen men han blir nog gladare när vi släpper ut honom i hagen :) Eftersom jag ska tävla helg här i Skåne igen, kommer vi lämna honom hos våra kompisar Ling-Vannerus tills onsdag när mamma kommer ner igen. Han har fått en stor box med två fönster bredvid Sveriges kändaste B-ponny, såklart Grey Brey :) Han kommer ha det bra. Jag och mamma flyger hem ikväll.


Visste ni att Lexus var prickig? :D han kallas såklart Lilla Gubben <333


Tips

Det är altid jobbigt att få ut bomull från broddhålen så vi använder sånna där grejer man gör cigaretter utav :D haha lite knäppt men de passar perfekt. De finns på typ pressbyror och tobaksaffärer :P jag tror att dom heter rullfilter.


Tror ni glassen räcker i typ 7timmar när vi kommer fram ;D


Tävling med Lexus plexus <3 <3 <3

Idag fick Lexus åka själv i stora lastbilen :) vi åkte till Örebro och tävlade elit omgång3. Det blåste så fruktansvärt så tävlingen flyttades inomhus. Det var en väldigt svår bana så bara tre nollade utav alla kategorier, en av dem tre var Lexus såklart :D <333 Han hoppa sååå fint.

Men vi hade otur med laget då två blev uteslutna och en fick 4fel :( Aja jag hade kul och alla i laget är så underbara <333
Vi kom delad två totalt :)


RSS 2.0