Litet tips :)

Proffs ryttare rider aldrig på spåret!
 
När du rider så ska du göra mycket serpentiner, volter...mm Rid oftast innanför spåret då hästen får sin egen balans och du kan få hästen helt rakt. När du tävlar och ska mot ett hinder har du ju ingen vägg, du måste själv få hästen spik rak. Serpentiner är super bra för att mjuka upp hästens sidor och volter är super bra för att hästen svara för dina skänklar och rida precis vart du vill gå! 
foto: Matilda Granath Nerell

USH!

Det var Globenkval idag och jag red skit dåligt! aaaaaah jag är så arg på mig själv. Jag bara glömde allt och var helt borta! Jag skulle ha fått typ 20fel men jag har verkligen världens underbaraste ponny som hoppade allt han kunde ändå <3 <3 <3 Han rev bara sista. Jag tycker Lexus skulle ha kastat av mig som jag red, iaf bitit mig efteråt! yes men å kan det gå! Jag är iaf glad över att jag har en ponny som  gör llt för mig :) 
Men man kanske inte kan rida bra varje klass elr?
Vi hade äntligen en filmkamera haha yaaay :D Tyvärr gick det ju dåligt när jag äntligen hade det filmat, typiskt! Här är filmen :) Borde kanske inte visa den, men då får ni se hur man INTE ska rida och hur underbar Lexus är :)

TIVOLI!

Yaaay Pappa, Mamma och Karl tog mig till Tivoli :D :D Bästa födelsedagen! <3 <3
 

Middag som 16åring :) <3 <3

 
pappa <3 <3
Det är inte vin elr nått föresten :) ser ut så haha :D

Inomhustävlingar! Tips :)

Nu är det inomhustävling igen!
Börja alltid första inomhustävlingen med en låg klass eftersom det alltid blir mycket svårare första gången man tävlar inomhus. Grejer man ska tänka på är speglar och ljus, det brukar komma starka ljus strålar från fönster o sånt. Man ska tänka på att ha en bra gallopp eftersom man brukar hålla hästen för mycket o förlorar galloppen i början då väggarna kommer så snabbt. Sen måste man tänka på att hindrerna kommer väldigt fort då man måste tänka ett hinder i taget.
foto: www.matildanerell.blogg.se

Typiskt :/

ALLT det bara för en bil!
YAAAAY!!
 

Dåligt!

En ganska förvånande grej när man kommer till större storhästtävlingar är att INGEN rider med hjälm i framridningen/trimmningen och 60% tar på hjälmen precis innan de går in på tävlingsbanan då groomen håller i den. Det är väll inte bra? Framhoppningen är liten och det är altid 20-25 ryttare där innen och det e ju jätte lätt att en häst blir rädd för nått och hoppar upp, en hingst i närheten blir då galen och jaa..ni fattar att de kan bli jätte farligt. Det dummaste tycke jag var i Falsterbo när Roffe, Malin och dem red runt utan hjälm framför alla unga tjejer/killar som tittade. De ska ju vara bra förebildar! 
Jag har aldrig ens skrittat utan hjälm och tänker hålla det så!
 

Höstens rid/tävlings mode!

Höstens ridmode är att ha en skön, varm tjocktröja med en elegant, fin väst över :) spara jackan till sen, du kommer ändå ha den några månader sen. Det behöver inte vara någon märke elr fin tröja, alla har väll den dära jätte sköna tröjan. Tips: Holister har massa jätte sköna tröjor!
tröja: Holister
väst: Toscana (equipe)
byxor: Animo
skorta: Animo

10 olika typer av bett!

De här betet är för hästar som lägger över tungan.
Dehär bettet är bra för hästar som inte tar betet. Den är snäll och hästar gillar det.
Med dehär bettet har hästen en fri tunga. Vissa hästar trivs väldigt bra med det och blir jämnare på bettet.
De här bettet är väldigt skarpt! Ju smalare det desto skarpare det är. Det här är ett bett för hästar som är väldogt tung på betet och drar.
Det är betet är för hästar som är svåra att svänga och för hästar som gillar att hålla på med något i munnen. Det är ett ganska snällt bett.
Dehär ringarna är fasta som gör så att ringarna kan inte komma in i munnen när man svänger. Man får bättre kontroll också fast det är ett snällt bett.
Dehär är ett bettet har eggringar som är ungifär som de ringarna i bilden innan. Det brons materialet på bettet gillar många hästar väldigt mycket. 
Dehär bettet är väldigt vanligt. Alla bett som är gula/vita heter happybitt och är snälla. Denna är bra för markarbete :)
Detta bett är för hästar som måste ha nått att hålla på med i munnen. Bettet har lösa ringa och är snällt.
Det är är också en happybitt. Den är äldigt mjukt och snäll som är för hästar som är känsliga i munnen.

Bon Heiden!


Jag är i Belgien och det är en jätte fin tävlingsplats :) Alla banorna är stora med fibersand. Det är väldigt många proffs här och det är en väldigt skillnad mot Gagnef förra veckan :D Det finns folk från hela världen här tex turkiet, USA och Japan. Det jag också gillar är att allt är så nära :) 

GLOBENKVALET!

Lexus fortsätter att leverera top resultat! Det var 125 och Lexus hoppade det lätt som en plätt! Jag var extremt snabb i omhoppningen men rev tyvärr näst sista :/ Annars skulle jag ha vunnit med 10sekunder(Låter inte mycket men det är lång tid i omhoppningar). ååå det är så underbart att hoppa Lexus <3 Älskar honom så
Det är 3 kval kvar.
 
Nu fan ska jag till globen!!! Jag ger inte upp!
 

Mot Gagnef :)

Lexus e så fin <333


Ute och går med Lexus :)


Lexus är tillbaka i Rydbo :D

Jag ska tävla i Gangnef eftersom de är Globenkval där och det ligger norr om Stockholm så att Lexus är i Rydbo :D Han tycker det är roligt :)) Men ush vad kallt det är här uppe!


Mycke man kan göra på en dag!

Idag har jag...Varit i skolan, flyggit till Stockholm, tagit flygtåget, varit på Tekniska, fikat på Bellman, åkt tunnelbana, shoppat på Drottninggatan, Gallerian och Högtorget, åkt buss, gått, ätit middag med familjen, kollat film och bloggat :D haha

Var super kul att träffa Felicia <3 Hon e en super bra kompis :)


De här har jag köpt idag :)

HM
Hollister
BikBok

Tips om Sporrar

Man ska många olika sporrar i stallet. Proffesionella ryttare brukar ha ett, två par för trimmningen, ett par för framhoppningen och ett par de tävlar med. Ja ungifär så. Många brukar byta sporrar efter man hoppat i framhoppningen och hoppar ett sista  hinder me de tävlingssporrarna. Sen går de in på tävlingsbanan. Det är ju lite svårare med ponny eftersom man bara får ha väldigt små sporrar. Det här gäller mer till störhäst :)
De här sporrarna är väldigt bra tycker jag. De är effektiva men är ändå snälla. Bra för känsliga hästar som ändå behöver lite.
 
De här ger mycket effekt men man ska inte trycka de mot hästen hela tiden för då kan de få något litet sår. 
De här är ungifär som de där uppe men inte lika skarpa. De här brukar jag ha när jag rider stora lite tröga hästar
De här är för hästar som man måste ha lite skarpare sporrar på men som får väldigt lätt spårsår. 
De kanske ser jätte hämska ut men de är faktiskt tvärtom. Eftersom de rullar länst hästen, får de inga sår. Man får lite bättre effekt av de stjäninga :)
 
Så hoppas du lärt dig nått om sporrar :)

TIPS!

Änkla grejer man ska påmina sig själv hela tiden när man rider :)
  • Långa underben med skänklarna ner
  • rak i ryggen
  • blicken vart du ska
  • låga och gämna händer
  • kramande händer
  • Rätt sitt ben i traven
SÅ! Nu rider du som ett proffs! :D <3
 
 

RSS 2.0