Fyrverkerierna e redo :) :D


Nyårsmiddag hos Bork ;D

Förrätt; hummer

Varmrätt; oxfilé med vitlöksbröd

Efterätt; choklad fondué


Gör iordning mig till nyårsafton <333

Ska ha på mig en svart klänning med svarta pumps :)


Dagens citat :)

Riktiga män hittar du bakom varje hörn, sa Gud. Sen log han och gjorde jordklotet runt :D


SÅÅÅ SNYGGA!!!! <3333

Min bakrunds bild :D <333

Ridning till ettan

Första hindret är nog ett av de svåraste hindrerna på banan. Hästen kan vara spänd, tittig o lite nervös som oftast släpper efter första hindret. Sen så är det ju så att om man börjar med dålig gallopp elr kommer fel på första blir oftast hela banan fel och lite "av och på".
Tips:
  • Gå förbi första hindret så att hästen ser hindret
  • Rid runt banan och förbi lektaren/a
  • Jag vet att start tiden kanske stressar lite men ta det lugnt och ta god tid på dig att förbereda dig till ettan.
  • Få igång en bra och stark gallopp järna lite högre tempo som man sen kan reglera när du kommer närmare hindret.
  • Rid en bra väg till första hindret och börja galloppera långt innan.
  • När du går banan så bestäm vart du ska fatta gallopp, vart du ska göra en volt(om du vill göra en volt) och exakt vilken väg du ska ta till ettan.
foto av: Matilda Nerell

HAHA ni måste bara se det här!


Julpynt på stallet :)


Sötaste reklamen <333


Super fin C-ponny till salu

Eklyckans Kamino, Mängder av placeringar och vinster upp till Nat MsvA Kamino främjar god ridning, hoppar med väldigt god teknik, är positiv och älskar att tävla. Kamino är både för den rutinerade ryttaren men även för den som inte kommit så långt då han verkligen främjar bra ridning, en ponny du lätt får bra stilpoäng på. Han är han lätt att lasta , sko och klippa och lydig i all hantering. Eneas Hållstens nummer är 0762390996.
Sprid vidare att Kamino är till salu, så vore ni snälla :)

Min egen lilla önskelista <3 <3


Skolavslutning! :)

Nu är det LOV!!! :) Det här hade jag på mig
blus från Bikbok
halsbandet från Amsterdam
Zara

Lördags godis?

Häst lösgodis :D e det bara jag som inte sett det förut?


Dumma stövlar!

Nej nu har mina tretorn gott sönder typ 5gånger på 2år! Köp inte tretorn, de gör bara sönder hela tiden. Elr e det bara mina som går sönder, går era tretorn sönder ofta?

Jag ska önska mig några Parlantis <3 <3 <3 de e sååå snygga o super bra kvalité men oj vad dyra de e! Fast jag tror inte jag kommer få dem i julklapp, har önskat mig så mycket redan :P Men jag kan rida i mina Mountain Horse stövlar så länge.


Träning på Ville idag :)

Pappa vill såmycket att jag ska träna Ville så lovade honom att träna idag. Tyvär missar jag Olympia :( Önska mig lycka till <3 <3 Lägger upp filmen om pappa orkar filma.

Nu måste vi alla rösta!!

Roffe bara måste vinna priset! RÖSTA!

https://response.questback.com/sr/jerringprisetdel2/
Roffe är helt otrolig!

Fönster shopping på NK :)

Varje jul designar några alla fönster på NK. Jag kommer ihåg när jag var liten då mamma o pappa tog mig o Karl till NK för att shoppa och efter det kolla på fönstrerna. Varje år undrade jag hur fönstrerna kommer se ut. För mig är det ingen jul utan att se fönstrerna <3
Du får inte träna mer tomten!
mmmmums
Nemen tomten då :D

Lite grejer till salu med super bra priser.

Sjöhagen Wear. Ny som jag alldrig använt.
Svart, XS
300:-

Springer safty styrups system4. Använt nån gång
12cm
500:- (original pris ung 1400kr)
Equiline Italia. Använt en gång
Mörk blå, storlek 42. 90% ylle.
2000:-  (köpte den för 4000kr)
RaceSafe. Ny som jag alldrig använt.
Mörk blå, vuxen liten.
1200:-  (ny kostar ca 2500kr)
Kommentera om mer frågor och om du e intreserad. :)

Snöööö!!

Det snöar här i Djursholm!! Allt är vitt och jul känslan kommer. Just nu e det lite blött snö men det blir nog bättre sen. Nu gäller det bara att det stannar minus grader så att snön inte försvinner. Det bara måste vara snö på Jul <3 Älskar snö :)

Jul bakning

Bakade harom dan som blev väldigt lyckat... NOT! Vi gjorde vår egen deg och skulle göra ett hus men det slutade med att vi kom hem med en ika kasse med färdig pepparrkaks hus. Men det blev ju lika lyckad ; / Jag tog ut taket från kartongen och den gick sönder. Kompisen blev arg och sa "såhär gör man" och tog upp andra tag delen....men den gick också sönder :D Vi limade ihop dem iaf och började försöka sätta ihop vägarna. Nej det gick inte alls bra och allt bara rasade :/ Så vi pyntade bara :D nej jag hatar verkligen att baka, inget mer bakande för min del....

hehe allt hamnade i soptunnan. Man kunde inte ens bita på pepparkakorna vi gjort.
fint <3

Ett måste.

Nu är det den tiden på året då det e lerigt överallt. Det är då viktigt att man håller hästarnas ben rena. Man ska spola av sin häst ben när sin häst kommit in från hagen och efter man ridit. Det vikytigaste är att hästensben är helt rena när ni säger godnatt. De ställerna man ska spola extra noga på är Karleden och Ballen samt Kronranden.
Det som brukar hända nu när hästarna har isbroddar är att de får sår som gör infektionerna extremt riskfullt nu med leran. Kolla hela tiden på era hästars ben, minst en gång per dag!

Svar på lite frågor

Postat av: Elsa
SUPER FIN BLOGG! 
Snälla kan du inte blogga på vardagarna också! Vill läsa! Din blogg är ju typ den enda värdiga hästbloggen nu för tiden, haha! :)
tack <3 Nej jag kan inte, har aldelles för mycket i skolan. Du kommer förstå mig sen när du går i 9an. Men jag kanske kan blogga på vardagarna på lovet, får se :)


Postat av: Evelina
varför var inte lexus med på sm ? :)

Eftersom de e så otroligt olika så ville jag koncentrera mig på bara en. Jag valde ju Lexus förra året då jag blev 4a :) Nu blev jag ju 3a med Istoriah. Kan ske tar Lexus nästa år ist <3


Postat av: Emma
Evelina, han hade kanske inte kvalat, eller så var han kanske skadad! :O

Jo det e såklart han e kvalad och nej han var/är inte skadad :)


Postat av: Astrid
två frågor:
1) Gick du på Stockholm International school innan? 
2) Ska du på kurs för Sylve den 9-10 December?? (: 
Kram
1) Ja den i Djursholm, inte den i stan elr den i NäsbyPark. Har gått i svensk skola snart 3år nu :)
2) Nej :( Men vi får vara på samma kurs nån annan gång, jag får skriva på bloggen vilka datum jag ska på kurs. Men hoppas du hade kul :)
kram


Postat av: elin
hej!
vad kostar det egetligen att åka på en internationell tävling, allt som allt? flyger ni hästarna? kan du inte göra ett utrustningsinlägg o ett inlägg med bilder från ditt stall? :)
Hej Elin <3 Nej vi flyger inte hästarna, aldelles för läskigt tycker jag :D Det kostar ung 6000-7000kr per häst om man inte bor på hotel som då kostar mer. Vad menar du med utrustningsinlägg? Ja jag kan ta lite bilder av stallet :)


Postat av: Micaela
Bara en fråga!! 
Pratar ni mkt engelska hemma hos dig??
Om du pratar mkt engelska, varför gick du inte i engelska skolan? Jag förstår om det är pga reglerna!! :)

Vi pratar nästan bara Engelska hemma. Jag gick på Brittish international school i Djursholm tills tre år sedan då jag bytte till en Svensk skola. Jag bytte eftersom vi alla i familjen ville stanna i Sverige o jag ville lära mig Svenska.


foto av: Matilda Granath Nerell



Farfar fyller 80år :)

Var nyss på middag hos min underbara Farfar som fyller år :) Han fick en mobil som var speciell gjord för pansionärer. Den har 4 knappar då varje knapp ringer direkt till en person, sen fins det en SOS knapp ifall han ramlar o en grön och röd knapp för att svara o lägga på. Ljudet går även över direkt till hans hörapparater. Fett smart! Lite knasigt att han får sin första mobil som 80åring medans jag fick in första mobil som 6åring. Farmor hade bakat VÄRLDENS godaste choklad kaka :) mums

Min hjälm e för liten :(

Mitt huvud har växt! Jag kanske har blivit smartare :D Jag har inte ridit med min GPA hjälm sen innan SM eftersom den varit här uppe i Stockholm medans hästarna varit i Skåne eller Holland. Men sen nu i veckan när jag skulle ta på den så var den för liten, jag behövde ta ut kudd grejerna. Men då blev det ju sten hårt och fick jätte skavsår på pannan, sååå fult! Jag får nog övertala mamma att låta mig rida med min samshield hela tiden :)

bläää skola

Ush ush vilket hemskt ord. Tänk att inte gå i skolan o kunna tävla varje helg och kunna ha många hästar :) Just nu har vi sjukt mycket! Förra helgen var inte kul! 4 stora prov, 2 inlämningar och massa läxor! Jag han knappt rida, så fort jag slutade skolan behövde jag åka hem för att plugga tills typ 22.00 och sen direkt till säng eftersom jag var otroligt trött. Det var ju speciellt inte kul på måndagen när jag hade kommit till Skåne 02.00 på natten och behöva gå upp 4.00 för att hinna på flyget som åkte 6.00. Jag kom då till skolan ca 8.00 och hade två prov i de första två lektionerna :P Jag höll på att somna! På planet drack jag två stora koppar kaffe, haha jag hatar kaffe men alla säger att man blir pigg av det. Hon som satt bredvid kollade på mig konstigt när jag hällde i massa socker o mjölk i kaffet för att det inte skulle smaka kaffe och kollade ännu konstigare på mig när jag klämde min näsa samtidigt som jag drack. HAHA!

Den här helgen har vi också 4prov med lite förhör o inlämningar. Kommer vara en tuff vecka :P Det värsta är att jag verkligen MÅSTE få bra betyg, annars kommer jag inte in på nått bra gymnasium! Det är liksom hela mitt liv som står på spel, fatta vad läskigt o vilken press man har! Men det e bara en vecka kvar av skola! Jag ska seriöst sova hela lovet! Det kommer vara såååå skönt med lov <3 <3 <3

Eftersom jag inte tävlar under helgerna på lovet så kommer kunna blogga mycket mer :)
MVG!!! I matte, stolt :)

RSS 2.0