Veterinärbesiktning på Internationella tävlingar

Hur man förbereder;
  • Kom i tid, ta med passet
  • Hästen ska vara ordentligt i ordning, flätade, rengjorda och lackade hovar och en ordentligt borstad svans.
  • Använd ett ledträns med tyglar med nummerbricka
  • Om hästen är lätt i rumpan använd röd rosett
  • Ryttaren ska ha på sig fina kläder oftast kläder som ledaren bestämt
  • Använd skor som är bra att springa i
  • Långt hår skall vara uppsatt
  • Träna hemma på att springa upp

 

Hur man visar;
Man står framför hästens huvud med tyglarna i båda tyglarna. Hästens ben som är ytterst ska vara i mitten som på bilden. Så att när domaren går till andra sidan hästen måste man flytta hästens ben. Först går man, då tyglarna är i båda händerna tills man kommer till en blomkruk/ kon/ sylt.. Efter det, tar man tyglarna i en hand och springer. När man vänder hästen ska man skritta och göra en sån liten vänd som möjligt så att domaren inte behöver flytta sig. Man tar upp handen vid hästens huvud när man vänder. Sen travar man hela vägen tillbaka. När man går och travar ska man stå vid hästens bog då hästen ska gå framåt och huvudet rakt. För att få mycket poäng ska man le hela tiden och vara väldigt artig.


EM, Polen

TÄVLING!!

Det är en kombination räcke, oxer på en långsida och sen sex/sju gallopsprång till ett räcke. Man landar, svänger höger på kortsidan och svänger sen direkt tvärs över till ett annat räcke med båge till kombinationen åt andra hållet (oxer, räcke). Det är också sex/sju galoppsprång på bågen.

Din lärare säger att du ska ta sex på ena sträckan och sju på andra. Vart tar du sex och vart tar du sju? Förklara varför...

LYCKA TILL <3 <3


MERCEDES-BENZ FASHION SHOW!!

Jag gav Sanna världens bästa present! Inbjudan till Mercedes-benz fashion show 2012 :) Det var på Kungsträdgården och började klockan 18.00. Det var jätte kul och de visade sjukt snygga kläder :)

 

 


Läst inlägget; Planera klasserna smart och hoppa banan som ett proffs

Många gör väldigt fel på meetingar eller vanliga tävlingar. Om deras mål till exempel är att vinna grand prin på söndagen så måste man tänka över hur många klasser före (lite beroende vad som passar till din häst), hur höga klasser (ibland hoppar jag LA före en viktig klass (MSV:A/svår)) och planeringen på klassen. Om man vill vinna sista klassen kan man inte vinna klassen innan. Då ska man göra en fin lugn runda felfritt, kanske göra nått kontrollstopp eller volt. SKIT I FELEN! Folket som tittar kommer ju tycka att du är jätte duktig och är ett riktigt proffs. Så gör ju alla de bästa ryttarna i världen. Kom in till banan med stor självförtroende och va helt lugn. Tänk, lätt som en plätt, jag är ett proffs (utan att bli snobbig och kaxig ;D).
När jag vann meeting priset i Göteborg :)
Kram <3 <3

Super tips till alla mina älskade läsare <3 <3

När kan man säga att ryttaren rider bra?
  • Balans : stadig i sitsen så man inte stör hästen
  • Följsamhet : följa hästens rörelser
  • Känsla : Att kunna inverka på hästen
  • Känsliga händer : tänker på hästen
  • Blicken. Bra hålning utan attbli stel.oberoende ridning med att titta uppåt o framåt
  • stadig skänker : får hästen att tänka på bak bommen.
  • Bra fysik själv
puss puss <3

Kick-off möte :)

Är i bilen med Sanna som äntligen byt club, på väg till Rekasta då jag träffar alla underbara JumpClubare <33333 VÄRLDENS BÄSTA CLUB


Asså nu har allt blivit fel med designen!

När jag förhanskar och sparar på bloggen ändras ingenting. Nu har även hela menyn försvunnit!! ÅÅÅ Nån som vill hjälpa mig? Vad tycker ni om den här headern?

Håll utsikt!

Jag har kommit på en ganska bra fråga. Så kommer ha en tävling imorn (lör) elr på sön. Den som snabbast svarar det bäst förklaringen vinner :) Ska gå in på en rid affär för att kolla vad priset blir <3 LYCKA TILL <3

Ett steg bakåt eller ett steg framåt? Du väljer

Många blir väldigt "blockerad" när det går dåligt på en tävling, att man bara tänker på det dåliga och inte det som gått bra. När du och din förälder/tränare pratar om rundan så borde ni prata om det som gått bra först och sen vad som inte gick bra. Man tänker bara på det dåliga annars, man blir ledsen/besviken/arg och då kommer man ingen vart. "man går ett steg bakåt". Efter man har gått igenom rundan måste man glömma det och tänka på frammet. En bra förebild med det är Malin Bayard Johnsson som bara tänker framåt. När man frågar henne om tex varför det gick dåligt där kommer hon inte ihåg.

Om man vill lyckas ska du tänka på det här! Gå två steg framåt istället för ett bakåt!
Lycka till <3



Min familj;

Pappa (jeff)
Pappa är ifrån Tranås och hel svensk. Han jobbar med investering och köper företag som han sen säljer. Han kom till Stockholm för att plugga på KTH och stannade här. Pappa spelar mycket golf och började rida förra året. Han har en jätte fin häst som ni vet och börjat "tävla", ha är super duktig :). Han brukar inte följa med på tävlingar men han var på ute SM och lovade mig att komma till EM i frankrike om jag blir vald :) <3 
Mamma (sarah)
Mamma är ifrån England och kom till Sverige 20år sedan. Det var då hon träffade Pappa :). Mamma red lite som liten men även räddat några gallopp hästar. Just nu har hon ingen häst :(. Mamma är suuper duktig med hästar och skulle aldrig vara på den nivån jag är på nu utan hene <3 <3 <3 <3
Lillebror (Karl)
Jag har en extremt gullig bror, han är snart 14år. Han gillar inte hästar men när han väl rider tycker hn det är kul :P det kanske e lite pinsamt att rida som kille. Karl är super duktig på alla killgrejer som BMX, Skider, Motorcyckel, fotboll, skateboard....ex. Han är lite busig i skolan men gör ändå bra.
Storebror (Erik)
Erik är igentligen min halvbror men känns som e helbror :) Erik är 39år och super snäll. Han har precise köpt sitt eget företag som pappa är väldigt stolt över <3 Erik har en sambo som han varit tillsamans med 2år. Erik rider ibland på sommarn som en kul grej :) Han bor inne i stan på Östermalm.

Är den här designen fin?

Vet nån hur man ädrar headern? :P

skillnad på utländska tävlingar ( utanför Skandinavien )

  • Inte lika många regler
  • Man får gå in till framhoppningen när man vill
  • Behöver inte ha väst
  • Mycket svårare och tekniska banor
  • Högre!
  • Fler och finare tävlings platser
  • Mycket seriösare veterinärbesiktning
  • man får inte ta hästen utanför tävlingsplatsen
  • Längre banor. Tex i Moorsele var det 14 hinder i grunden på A1:A i sverige brukar det vara 10 hinder.
  • Finare och bättre tält stall. (iaf de jag varit på)
  • Man anmäler till tävlingen före och sen anmäler man till klassen efter varje dag. Man skriver på en blankett varje dag
  • Man får bara hoppa 3 gånger på en meeting per hästen
  • Man får pengar när man blivit placerad
  • Veterinärbesiktningen brukar alltid vara dagen före.
  • Oftast mätning


Svar på frågor

Postat av: moa haah rider din pappa? ;) har du ingen säkerhtetsväst?=) ja du ska designa om bloggen !:D

Hej Moa <3
Ja pappa rider nu :) Jag rider bara med ridväst på svenska tävlingar. Tycker väst e oskönt och känns som jag sträcker på mig mer utan väst. Sen tycker jag att det är fult, fast det är inte nån bra anledning :D haha


Postat av: Vilken underbar häst Ville verkar vara! :) Tänk om alla kunde ha en likadan att lära sig på, vilken pärla! Lexus ser inte så lätt ut, men du rider honom jättefint! Många blir flaxiga på ponnys som honom, och det blir ju inte bra. Hur tänker du angående avståndsbedömning? Alltså att komma bra till hinder. På filmen kommer du ju bra till alla hinder utom 7 i 120. Har du fått träna på det eller blir det bara bra av sig själv? Alltså har du tips för att lära sig det eller har du aldrig behövt träna för att du hade så lätt för det från början? Tack för en bra blogg!

Hej <3
Altså jag har inte direkt tränat på det. Det är mer om att känna hästen bra tror jag. Den bästa träningen på avstånd är faktiskt att tävlinga. Sen blir det alltid bra avstånd om man rider framåt och tar första distansen, iaf med hästar som Lexus. Annars blir det ingen flyt och man får alldrig bra distanser.

Men åååå!!!

Gjorde moppe provet i torsdags som jag inte klarade :P Får inte heller nån ny tid tills om en månad :P frustrerande! Vill ha körkort nuuu!!


:P

Vill ha nån tävling här på bloggen men kommer inte på nån bra o klurig fråga... Förre tävlingen jag hade så hittade jag på en grymt bra fråga som var lite klurig :D Vill ni ha en tävling där ni vinner nått?


Svårt att välja häst?

Ska köpa en häst men hittar två/eller mer? Brukar vara väldigt svårt att välja :P Såhär kan du göra;

  • Först så ska du gå på känsla
  • sen är det viktigt att hästen bjuder till hindret
  • Sen ska man gå på temprament.  Även om en häst hoppar väldigt fint men har envis tempramment och/eller inte viljan SÅ GÅR DET INTE!
  • Kapasiten och scoop. Skoop betyder hur hästen hoppar, tekniken alltså
  • Resultat. Men man får tänka på vilken ryttare den haft
  • Sen får man välja lite själv vad man tycker

Sen gör man en positiv och negativ tabell. Man skriver de positiva och negativa om hästen och ser vilken häst som har minst negativa och mest positiva. Fast om det inte funkar så kan man ge poäng till varje punkt på varsin häst. Man räknar då ihop det och ser vilken häst som får mest poäng. Om du har frågor när du vill köpa en häst eller svårt att välja så kan ni fråga mig, jag har erfarenhet med att köpa hästar både i sverige och utomlands.
Fast kom ihåg att hästen ska igenom veterinär kontrollen också ;)

Mitt bästa tips; Du o hästen måste klicka! <3

Lycka till <3 <3 <3

Saknar <3 <3 <3 Falsterbo 2011


Appen; Look alike

Roffe
Angelika
HAHA testa ni...

Snygga schabrak från Polo Sports

image description
Fins för hopp också :)
image description
image descriptionFinns för hopp också :)

Hur jag rider varje dag

Upvärmning

Trava med långa starka steg och låg form.

Gallopera med samma låga form  och stå i lättsits. Här ska du också ha långa starka steg.

Efter jag har galloperat i lättsits några varv i båda varv sitter jag ner. Efter ett tag samlar jag mer och får hästen på bak benen i en ganska stor volt.

Lite övningar jag bukar rida

Skänkelvikning i gallop

gallopera uttåtställd. Jag gör även väldigt små volter i kort gallopp. Brukar göra framdelsvändningar. Förvändgallop brukar jag göra också. Gallopera väldigt kort och långsamt. Fast viktigt att man inte gör det för länge, brukar stå i lättsits och gallopera  med stora steg imellanåt. Kommer inte på mer just nu..

JAAAAAAA ROFFE ÄR KUNG!!!

Som ni alla vet vann Rolf Göran Bengtsson Jerningspriset med hela 44,5% på 8 nominerande! Jag skriker, hoppar springer och helt hyperaktiv! Bara jag? Det här är inte bara stort för Roffe men extremt bra för ridsporten! NU SYNS VI!!! Nu vet alla att vi äger och alla som kallar oss hästnördar kan dra åt helvete! Nu kan inte våra dumma gjumpa lärare säga att ridning inte är en sport!! Så tack roffe för att du visade ridsporten!
Ska försöka sova nu.....kommer inte gå bra :P
du är sååå värt det!!! <33333

5 personer sökes

Ridsportförbundet vill skicka ett svenskt children lag till children EM i år. För ni som inte vet så är children klasser, klasser då 12-14åringar hoppar storhästar runt 110-130 klasser. Så vi söker minst fem 12-14åringar som tävlar stadiga 120 klasser på storhäst. Jag har kollat på många children klasser som är jätte roligt att se, de e så små o rider så fina hästar. Snälla sprid vidare det här och skriv det på era bloggar om ni har en blogg. Tack <3


Andra bäst 2011!!!

Varje år kommer ridsport med de tio topp rankade ekipagen för ponny varje Januari. Förra året var jag och Lexus 8a :) Men nu hoppade jag hela vägen till andra platsen!!! :) Asså jag fattar inte att det gått så himla bra i år att jag kunnat komma på andra plats. Det är stort! Lotta blev jätte glad och sa att jag fick fixa första platsen nästa år isat :D
1.Sissela
2. JAG!!
3. Johanna Johansson
4. Frida Mårtensson
5. Emelie Svensson
6. Antonia Häggström
7. Philip Carey
8. Jennifer Jonsson
9. Isabelle Karlsson
10. Filip Ågren

Min egen favo hinder kombernation, med 4 bra övningar :)


De här övningar är markarbete övningar så att de sträck med rund ring bredvid kan även vara sockerbit eller lågt hinder. Här är 4 övningar som jag brukar träna. :)
Löshets övning


Kontroll övning
Gör samma övning fast utan volten då du försöker få så många/få galloppsprång som möjligt och sen direkt till nästa hinder och gör tvärt om. Det svåraste är att göra så få som möjligt och sen så många som möjligt. Sen kan man bestämma innan hur många galloppsprång du vill rida mellan hur få och många du fick och rida på det. Super bra träning för tävlingar när man bara har en chans.
Styrke övning

De små sträcken är små volter med bakbenen in, typ som en piruett. Övningen görs i kort gallopp.
Mjukhets övning
Bra övning för att mjuka upp sidorna. Gör lite överdrivet :D Hästen måste verkligen böja hela sig.
Ni kan också hitta på er egen hinder kombernation och skicka till [email protected] . Den bästa hinder kombernationen visas på bloggen, om ni har en egen blogg kommer den rekommenderas här på bloggen. Lycka till <3 <3

Fördomar inom ridsporten!

Haha de här tycker jag e roliga :D Ni kan kolla på mer fördomar om tex dressyrryttare, travare...m.m här
Hoppryttare:
- För en hoppryttare gäller bara kingsland, det är det bästa (och dyraste).
- Märkegrejer är alltid bäst. Hööks kan slänga sig i väggen
- Gramantyglarna ligger varmt om hjärtat om dem, även skarpa bett.
- Flummar runt
- Är snobbiga
- Ska alltid ha sin förbannade gpa speed air hjälm + tretornstövlar
- Rider dressyr i jockeyläder
- Kan sällan få sin häst inne på tygeln
- Det tråkigaste som finns är att rida dressyr.
- Försvarar pessoabett
- Lättirriterade om det inte går som de vill

Ponnymammor på hopptävling:

- Istället för att göra något vettigt på framhoppningen så står de hellre och gapar.
- Är jämt och ständigt sura mot folk de inte känner
- Ska hela tiden skryta för andra öppet hur duktig deras dotter är och hur mycket deras nya ponny kostade.
- River ponnyn eller det överhuvudtaget inte går bra för ryttaren så blir dom galna.
- Stammisar i sekretariatet
- Vägrar hästen är den skadad
- Snackar skit om andras barn!
- Köper skitdyra alldeles för pigga hästar till deras barn som inte kan rida och sätter på pessoa eller pelham och barnet sporrar
- Vägrar ponnyn på 1 tävling så säljs den.

Ponnyryttare på hopptävling:

- Blir avslängda titt som tätt
- Färgglatt ska det vara på utrustningen (dom tror att dom sticker ut då men sanningen är att alla har samma grejer)
- Låter lilla mamma gå banan
- Dom rider runt med pessoa eller andra skarpa bett
- Är märkesfixerade som attan
- Dom kan inte rida sin ponny i form
- Dom flänger rundor hela tiden



Lag och femte ryttare fort... enlig MIG!

Jag har mycket erfarenhet när det gäller lagtävlingar. Har tävlat DIV 3, 2, 1, Elit, Baltic och landslaget. Det som var mest jobbigt och tufft var på NM när jag blev 5ryttare. Jag bestämde mig för att visa dem att de skulle ha valt mig som jag gjorde med två fina felfria nollor medans de andra fick fel och även uteslutna. Men Sverige tog slutligen guld. Jag fick stå i publiken med en svensk flagga medans alla fyra gick in i prisutdelningen med täcken osv när de fick medaljer, pokaler, rosetter..exetra. Fick ingenting :( Det var jätte svårt att heja och vara jätte glad, jag som faktiskt gick nolla båda rundorna och verkligen förkänade det. Rapporterna intervjuade dem och tog många bilder på de fyra.. Efter det skulle vi kasta in dem i vattengraven(stor tradition) då jag hjälpte till att bära dem dit. Där tog alla bilder på dem igen helt blå hållande på medaljen. Men jag var stark, trodde inte jag skulle klara det. Nu när jag tänker på det så var det väll ändå lite taskigt att jag inte fick nått elr inte ens fick vara med i bilderna och prisutdelningen, elr? De kanske skulle ha tänkt lite på mig, hur jobbigt det var för mig..

Aja jag var iaf jätte stolt över mig själv! Det bästa är att jag visade bra sportmanship som Lotta och Maria såg. Två veckor efter får jag reda på att jag är med i EM-laget och allt lönar sig tillslut, allt det tuffa på den där prisutdelningen lönar sig. Det var inte bara att jag kom med i laget, var även sist ut i laget på båda rundorna :)

Det jag försöker säga är att om du har en jätte bra sportmanship och varit 5ryttare länge, så kommer det löna sig och du blir med i laget. Jag tycker att jag är ett bra exempel på att det faktiskt är så.

Hemma efter en underbar kväll :)

Hade jätte roligt hos Wargs ikväll. Det var jätte god mat och det var trevligt att prata med Stina(Kristina). Jag följde med och kvälls fodrade hästarna också då jag fick se lilla fölet och finaste Quidan <3 Är verkligen helt dödstrött så ska nog sova nu. Imorn ska jag upp tidigt för att träna för Lotta <3


Haha mamma försökte ta bilder på Lexus när han hoppar. Gick inte så bra... :D


Dagens outfit

Skjorter har blivit väldigt modernt, det gäller även i häst världen. Jag brukar rida i skjortor, de flesta är Ralph Lauren. Det o Animo e mina favo märken. Kristaler är populärt också, smycken, bälten, detaljer på kläder, schabrak...mm. Det här hade jag på mig idag;


Spanien

I mars kommer jag och några till från min skola åka till Barcelona :) Förra året när alla åkte till spanien så kunde jag inte följa med eftersom det var en tävling då, men nu finns det inga tävlingar den helgen så jag kan åka :D yaaay. Vi ska få varsin utbytes student som vi ska bo hos och sen i April kommer de hit och ska bo hemma hos oss. Kommer vara så sjukt kul! Som tur är fick jag en jätte snäll tjej som heter Palina :) Vi har chattat lite och hon sa att det skulle nog bli 25grader när jag kommer dit, jaaa <333
Hon ser ut som en modell!

Helena Persson`s föreläsning om lag och 5-ryttare.

- Man måste ta lagets prestation i första hand.
- Man ska alltid få klara regler om vad man ska göra för att bli vald till laget av granledarna. Man ska också få veta ungifär vart man ligger, altså om man har skans för att komma med i laget. Om du inte blir vald till laget är det viktigt att få en förklaring varför.
- Kommunikation mellan ryttarn och granledaren. Det är viktigt att ha ett samtal om hur just du gör på tävlingar. Vad du inte gillar/giller, blir nervös av och taggad av. Helena Persson tex när deras förra granledare Henk Nóren berättade allt till henne precis innan hon skulle innan till banan som hon hatade och bara blev irreterad medans Henk bara tänkte att det skulle göra henne taggad. Men när Henk gjorde det på Svante Johansson blev jätte tagad. Så det är jätte viktigt. Du måste också göra det klart vad du behöver hjälp med på tävling, när du går banan, framridning, framhoppning, innan start...m.m Så Kommunikation e JÄTTE VIKTIG!
- Om du eller nån kompis inte kommer med i laget så måste du/kompisen acceptera det. Granledaren gör inte det för att vara dumm, de gör det bästa för laget. Prata även med granledaren och fråga varför.
- Om du inte blev vald till laget så måste du tänka positivt. Nu har du istället skans på Grand prixn som går samtidigt, sparar hästen, och att du inte har press när du tävlar.
- 5-ryttaren påverkar laget otroligt mycket både positivt och negativt. Även fast du tycker du skulle ha varit med så måste du vara positiv och glad ändå, om du inte klarar det så är det mycket bättre att du inte kommer på lag-tävlingen. Men jag vet ju själv hur jobbigt det är, tro mig. Om du visar hur duktig och positiv du är kommer laget uppskatta det otroligt mycket!
- Om du nu kom med i laget så måste du försöka få med 5-ryttaren! 5-ryttaren måste ha samma kläder, vara med i lekar, äta tillsammans, vara med på bilder även fast ni fyra är uppsuten. Förstå hur jobbigt det är för den personen. Fråga för hjälp tex då känner sig personen VIKTIG.
- Kom ihåg att 5-ryttaren är med i laget och är inte en reserve!

Hopplandslaget för 2012 klart!

FOTO: Svenska Ridsportförbundet

 

Förbundskapten Sylve Söderstrand presenetrade landslagstruppen i hoppning på söndagen. I landslaget med spetsgrupp ingår 13 ryttare.


Landslaget hoppning 2012
Spetstruppen:
Angelica Augustsson, Pfungstadt, Tyskland, 
Malin Baryard Johnsson, Norrköping, 
Rolf-Göran Bengtsson, Breitenburg, Tyskland, 
Henrik von Eckermann, Hörstel, Tyskland,

Landslag: Lisen Bratt Fredricson, Vitaby, Jens Fredricson, Strömsholm, Peder Fredricson, Vitaby, Linda Heed, Västerljung, Erika Lickhammer, Ommel, Holland, Douglas Lindelöw, Hörby, Helena Persson, Västerhaninge, Lotta Schultz, Enköping, Daniel Zetterman, Kristianstad.

Landslagsledning: Sylve Söderstrand,förbundskapten, Hans Horn,rikstränare, landslagsveterinär Jonas Tornell samt  Annika Ersgård, bitr sportchef.

Älskar min mamma <3 <3 <3

Choklad mouse <3 <3 mmmm


Designat om mitt badrum <3 <3 <3

FÖRE;


EFTER;

LIP SMACKERS!!!

Älskar lip smackers <3 <3 <3 de luktar sååå gott :) Det är märket Paul Frank som gör de och har över 300 smaker!!! Man kan köpa dem på Kicks och Åhlens, det finns säkert fler affärer som säljer men de två är de ändå jag sätt de i. Gå in på deras hemsida :)
den första och tredje är mina favoriter <3 <3 <3 Cotten candy o Strawberg banana

Mina svar om Träning

Vad påverkar din träningupplägg?

- Det som påverkar mitt träningupplägg är (1) vad hästen har gjort innan tex tävlad, tränad, hur igång satt den är ….m.m (2) vilken hemläxa från träning eller tävling (3) vad är planerad för de nästa dagar/veckor.


Hur gör du när du analyserar din träning/resultat?

- När jag tränat brukar jag analysera genom att kolla på filmen om träningen filmades, fundera på vad som gick bra och dåligt och varför det gick bra/dåligt, tänka över vad läraren hade kommenterat och om det var nått som repeterades ofta och fundera på vad jag kan ha som hemläxa.

När det gäller resultat brukar jag tänka bort resultatet av rundan och tänka på prestationen genom att tänka över i huvet hinder efter hinder, vad som gick dåligt och bra, tänka på vad jag skulle kunna göra annorlunda, hur jag kan förbättra det till nästa klass och förstärka det som gick bra.


Hur ser ditt träningsupplägg ut? Hur vill du att det ska se ut?

- Först har jag hästen låg med långa steg, efter ett tag tar jag upp hästen mer då jag får hästen att jobba med bakbenen och jobbar mycket med övergångar och tempoväxlingar. Jag gör medans/efter mycket styrketräning. När jag har jobbat lagom mycket för hästen, travar och skrittar jag av hästen för att få ner flåset och mjölksyrat. Jag vill att det ska se hormoniskt ut, att hästen är lydig och arbets villig och att både jag och hästen är glada över arbetet som utförs.


Hur kommer din hoppträning se ut from januari tom ditt mål?

- Jag ska bygga upp min hästs kondition och styrka samt ha nya ”problem” att lösa. Nu i januari blir det mest markarbete och låga hinder samt mycket stutts, I februari ska jag träna med lite mer högra hinder med kombinationer och banor för att sen börja tävlingarna i mars. I april tänker jag tävla och ha hästarna lite mer utomlands för att träna upp till de stora och viktiga tävlingarna.


Vad tycker du är lämplig hoppträning mellan tävlingarna? Utgå från att du och hästen har fungerat bra under tävling.

-Det beror på hur nära tävlingarna är på varann. Om de t.ex. bara är en vecka i mellan anser jag att det är bättre att göra markarbete med lite låga hinder, fast om det är några veckor i mellan tycker jag att hoppa minst en gång per vecka med helst sin tränare och mycket markarbete.


Hur prioriterar du Horsemanship, både avsuttet och uppsuttet på tävling?

- Oavsett om jag är uppsutten eller avsuten så tänkar jag alltid på hästan först.


Super bra fråga :)

Postat av:Alina
älskar din blogg ! Jag har en fråga ; har du tips till mig , som inte är höjdrädd , men då hindren blir högre så blir jag ivrig och har svårt att ta det lugnt och bara vänta på hindren , tips mottages tacksamt :D


Hej Alina :) Jag har två tips som kanske hjälper. Det första är att sätta upp två hinder precis bredvid varanndra då en är hög och en är typ 50cm. Du hoppar det lilla hindret i en volt precis på det sättet du brukar. Efter några varv kommer du precis likadant fast hoppar det höga. Det kan vara bra om du har någon som skriker ut vilket hinder du ska hoppa några meter innan, så du själv inte vet. Förstår du övningen?

Det andra är att du hoppar mycket oftare högt så att det inte blir högt längre. Då blir du van och tänker inte på det höga hindret som det höga hindret, haha kanske lite krongligt.

När du väl kommer till ett högt hinder så tipsar jag också att du andas, tänker på nått annat random, kanske kollar bort några sekunder och löser kroppen så att den inte är stel. Jag tror det skulle funka också om du i huvudet innan hindret också sa "slapna av, lugn, det är bara ett hinder, vad fin hästen är idag..." typ.

Hoppas det funkar nu :) Snälla skriv till mig sen om hur det går. MVH katta <3 <3 <3
Fotot: Matilda Granath Nerell

Love pink <3 <3

Vill haaaa!!!! <3 <3 <3 <3

Länkar :)

http://majanordlof.blogg.se/



Ridsport möte 7 januari för ponny, junior, YG

Precis kommit hem efter en hel dag föreläsningar och info. Det var väldigt många där trotts att det var långt att åka :) Det var jätte kul att träffa alla <3 Det var två från ridsportförbundet där, Sylve Söderstrand, Pether Markne, Lotta Björe, Maria Gran, Henrik Lanner och rapporter för ridsport tidningen :) Det här pratade de om på mötet, även fast det kanske är mycket att läsa så gör det, du kommer lära dig mycket;


Sylve och Pether pratade om;

•               För att komma till toppen som ryttare ska man inte bara ha en begåvning/tallang utan man måste ha kunskap om hästen. Läs häst böcker istället för skvaller tidningar. Enkla grejer som hur man själv och hästen gör på gallopp ombytte kan inte många fast man vet hur man gör det på häst. Man ska kunna rabbla såna enkla grejer när som helst. Sylve sa att man kunde fråga nått väldigt svårt mitt i natten när Roffe sover och han enkelt skulle kunna svara på det.

 

•               Man måste ha motivation och uthållighet. Det är viktigt att vara trevlig, positiv och hjälpsam på tävlingar, som alltid lönar sig. Om det är en som har en super fin Grand Prix häst att ge och den personen ska välja mellan två som rider lika fint men en av dem är otrevlig. Vilken tror ni ägaren väljer....? Ganska självklart.

 

•               Två grejer som Sverige inte är så bra på från ponny och senior är vattengravar och maxtider. Det är mycket onödiga tramp i vatten som enkelt kan lösas om man tränar på det hemma innan tävlingen men viktigaste av allt veta hur man igentligen ska göra. Fråga din lärare eller sök på internet. (Jag kan skriva ett inlägg om det, ifall ni vill). Sen har svenskarna alltid långsammast tid runt banan och får oftast tidsfel (nu menar jag i grunden, inte omhoppningen). Här i Sverige brukar man inte tänka på maxtiden och de brukar vara väldigt långa. Internationellt är det ungefär hälften av maxtiden som i Sverige och mer än hälften av klassen brukar få tidsfel. Sylve berättade att det hänt flera gånger att Sverige inte kommit till finalen på grund av långsammare tid då några lag hade samma poäng. Om man har en långsam häst så måste man kanske rida innanför eller galoppera snabbare på långsträckorna.

 

•               När det gäller att bli vald för lag oavsett om det är till Div4 eller EM så är det stabilitet som man väljer. Ledarna väljer de som är felfri hela tiden utan placering/låg placering före de som vinner en klass och sen utesluten eller 16fel nästa hela tiden. Sen säger de inte att man inte ska vinna, men kanske ha mål att bli felfri istället för ett mål att vinna. Det var så jag kom in till EM, jag hade varit felfri i alla 130 utomlands och i Sverige utan att få nån färgad rosett. Det var ju inte mitt mål att få bra placering då.

 

•               Pether Markne sa högt -"Den bäst förbereda vinner klassen". Det är inte så mycket att förklara om det men mest att man har en plan över vilka tävlingar varje häst ska tävlas för att nå målet, en plan med meetinget...m.m


Efter lunch gick alla ponny ryttare, lotta och Maria till ett annat rum och gick mer igenom hur vi skulle planera tävlings planen, vilka tävlingar var viktiga, när och vart de stora tävlingarna skulle vara, träningar i hop...och lite till smått.


Viktiga tävlingar 2012

NM Finnland Yppiä 28-1juni

EM Fonainebleau Frankrike 17-22juli

 

Moorsele Belgien 6-8april

Fontainebleau Fankrike 12-15 april

Vierden Tyskland 8-10juni

Haagen Tyskland 13-17 juni

Falsterbo 7-15juli

 

Efter det kom Helena Persson och hade en föreläsning om att vara femte ryttaren. Orkar inte skriva det just nu men kommer någon gång.

 

När Helena var klar fick vi 10min bensträck med fika <3 innan en kvinna från ridsportförbundet kom för att prata om kläderna vi skulle ha, och när vi fick ha dem. Det var typ allt...Eller juste, vi blev även indelade i grupper då vi skulle diskutera Horshmanship och träning. :)


Jag, Philip Å och Frida
Helena Persson

Köpte en jätte snygg LONGCHAMP väska på NK :) samt mat o godis <3 hehe

 

 


Har precis varit på mötet och på väg hem. Men vi stannar på NK först <3 <3


Vad är bloglovin förnått?

Nån som kan förklara vad det är? Tack snälla <3333

Roffe världsetta!! <3 <3 <3

FOTO: Svenska Ridsportförbundet
Tänk att vi i sverige har en sån duktig ryttare som Roffe! Han skrev historia när han i höstas som första svensk vann EM i hoppning. Nu skriver han historia igen som första svenska ryttare att toppa världsrankningen i hoppning. Roffe regerar!

Tio-i-topp
1 (2) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 3 372
2 (1) Eric Lamaze, Kanada 3 291
3 (3) McLain Ward, USA 3 078 
4 (4) Pius Schwizer, Schweiz 3 033
5 (5) Ludger Beerbaum, Tyskland 2 947
6 (7) Edwina Tops-Alexander, Australien 2 822
7 (8) Denis Lynch, Irland 2 820 
8 (6) Kevin Staut, Frankrike 2 770
9 (9) Beezie Madden, USA 2 700
10 (10) Nick Skelton, Storbritannien 2 668

44 (42) Malin Baryard Johnsson 1 628
59 (63) Angelica Augustsson 1 428
90 (89) Henrik von Eckermann 1 055
157 (175) Peder Fredricson 595
171 (168) Jens Fredricson 560
183 (174) Erika Lickhammer 518

Ninja <3

Erik Lamaze med Hickstead <3 <3 <3 <3 RIP Hickstead



Har ni sett den här hästsjukhuset i Dubai???

(Klicka här för att starta bildspel med sammanlagt 24 bilder.)
Hippson.se

Haha kolla vad Patricia (Istoriah`s gamla ägare från frankrike) skrev på chatten

Jag har chattat med Patricia över den tiden jag haft Istoriah :) Hon är super snäll och väldigt rolig. Jag kommer ihåg när jag berättade vart jag bodde och hon sa...#SWEDEN! Thats the other side of the world! Are there polar bears there? Has Istoriah seen them? :O :O :O" HAHA :D Kolla vilken koll hon har på Sverige;

Bilder på schabraket

Fina kristaller runt hela schabraket och även på luvan <3

Schabraket jag beställde från Holland har äntligen kommit <3 <3 <3

Varje år vid jul designar --- ett speciellt schabrak med luva. De är alltid väldigt fina men extremt svårt att få eftersom alla vill ha dem. Bilder kommer sen :)

Träff på lördag!

Alla roliga hopp personer kommer till Eriksdalsbadet klockan 11 på lördag :) Bland annat Philip Ågren, Frida Mårtensson, Filip Carey, Viggo Björklund...och några fler :) Fast om jag känner Filip rätt så kommer han nog inte hela vägen till Stockholm, får hoppas att han kommer iaf. De bästa Juniorer och YRs kommer också. Ska ha lite föreläsningar, aktiviteter, få lite info gissar jag. Grenledarna kommer vara där som bland annat e Lotta Björe och Pether Markne. Det är konstigt ändå att de bestämde träffen i Stockholm när de flesta bor i Skåne/Göteborg, fast jag ska inte klaga :) Lovar att jag berättar lite mer i detaljer vad vi gör på lör/sön :) Kommer bli sjukt kul att se dem igen <3 <3 <3
EM gänget <3 Jag, Lotta, Sissela, Filip,  Emelie, Viggo

Grevinnan och betjänten :D

Det här är världens roligaste klipp som jag ser VARJE nyår, denär typ över 60år! Ni som missade det igår elr inte sett den, SE DEN!!!

God nytt år mina älskade läsare <3333

Det här året har varit helt amazing!! Har haft jätte kul både med tävlingar och privat :) hoppas 2012 blir lika bra <333 ni har varit heeelt fantastiska! Jag kommer fortsätta blogga på helgerna och sen blogga heltid på sommarn :) älskar er <3333

Hade suuuper kul med filicia <33, här är länken till hennes gryma blogg :)

 

 


RSS 2.0