En film jag gjorde till min mamma, men jag är så snäll så ni får också se den :)

God natt mina käraste <3 <3 <3 <3 <3

Rolig filmklipp :D


Alla behöver en maskot! <3

Din Maskot kan vara liten, stor, mjuk, hård... Din maskot är altid där för dig. Min maskot heter Her Kingsland och är en mjuk gul/brun björn. Han följer med överalt. Fick Her Kingsland på min namnsdag. Mamma sa att hon hade köpt honom o jag blev väldigt förvånad. Men sen fick ja reda på av en kompis att man fick björnen gratis om man spenderade mer än 500kr på Kingsland kläder. Mamma blev avslöjad. :D :D
Älskar dig Her Kingsland <3 <3     (haha, barnslig ja e) XD XD XP
Godnatt mina älskade läsare <3 <3 <3

ComHem reklam

Jag sanna fick läxa i bilden att göra en reklam. Vi bestämde oss för att göra en liknelse av ComHem reklamen. Vi fick MVG :D :D :D !! Komentera vad du tyckte

Originalet:


Våran varition:
Lite bilder:







Hästar i iskall sjö – dramatisk insats med bandvagnar

Efter nästan två timmars arbete lyckades räddningstjänsten i kväll rädda två hästar som gått genom isen på en liten sjö i Östra Frölunda.

– Vi fick larmet kring klockan 18.30 och vid 20.20 hade vi fått upp båda hästarna ur vattnet, säger Mikael Romé jourhavande stabchef vid räddningstjänsten i Borås.

De två hästarna hade gått genom isen i den lilla sjön och hamnat i det kalla vattnet. När ägaren insåg att han på egen hand inte kunde få upp hästarna igen, larmade han räddningstjänsten som snabbt kom till platsen.Väl på plats kunde de ganska snart få upp den ena av de två hästarna, men den andre hästen lyckades man först inte få upp ur isvattnet.Till slut fick man ta hjälp av bandvagnar för att få upp den svårt nedkylda hästen.När BT når hästarnas ägare, Kerstin Karlsson, sent på kvällen kan hon äntligen pusta ut.

– Det blev en dramatisk kväll. Något måste ha skrämt hästarna för de hade sprungit omkull stängslet i hagen. Som tur var kom räddningstjänsten så fort de kunde, platsen ligger ju mitt ut i skogen.

Undre kvällen har många filtar gått åt, och hästarna har blivit ordentlig torkade och värmda.

– Så vitt vi kan bedöma har det gått bra. Och allt fjäsk i kväll har de verkligen uppskattat, säger Kerstin Karlsson.

Hittade på http://www.bt.se/nyheter


HÄSTTIPS FÖR RÄDDA HÄSTAR

Min häst är rädd och vägrar gå framåt när den möter något läskigt. Vad gör jag?

I och med att hästar är flockdjur så blir det väldigt lätt problem när den utsätts för något den är rädd för. Detta kan t.ex. vara något som hästen ser, luktar eller känner som inte vi människor gör, alltså något osynligt. Det kan också vara något synligt som t.ex. flygande plast eller en bil i skogen. På vissa hästar behövs ingenting för att göra dem rädda och vilja fly medan andra hästar är mycket lugnare till naturen.


Så gör du om hästen skyggar och/eller vägrar att gå framåt.

- Låtsas inte om att det är nått läskigt. Om du själv tänker att din häst kommer vara rädd där kommer din häst tänka att det är läskigt.

-         Se först till att du är avslappnad. Hästen känner direkt ifall du blir rädd eftersom att du ska vara hästens ledare. Spänner du dig ofrivilligt? Ta några djupa andetag och försök igen.

-         Ha en stadig lugn skänkel. Var bestämd och målmedveten, slappna av framför allt i axlar och armar.

-         Ha inte ett ”pressande” tygeltag. Ge efter lite på tygeln – ett lätt sätt för att få en häst mer avslappnad. Släpp dock inte hela tygeln ifall hästen skulle springa iväg, vilket är ganska stor chans att den gör när den är rädd och vill undankomma något snabbt


Ringrostig efter vinter vilan.

Om din häst nu efter vilan är väldigt slarvig på hindrerna beror det på att Hästen är "ringrostig". Ett bra sätt att få din häst mjuk igen är när man rider gjumnastikhoppning och stutsar några gånger om veckan.
En häst/ponny håller sig i samma form upp till 5veckor efter den har vilat!!
Här är en super bra stuts;
kryss - 3m - räcke - 5,5m - oxer - räcke - 3m - kryss

En väldigt bra övning för att lydighetsträning. Där man tränar avsakningar från gallop till skritt och tvärt om.

Det är ett lågt räcke med en trav bom framför, hindret ska ligga väldigt nära kortsidan.
Sen är det en vänster sväng till en liten stuts. Där det är "fina" ljus gröna ska man trava och vid dom mörk gröna pilarna ska men gallopera :)
Lycka till <3 <3

Livsfarligt för hästen :/

En grej som jag inte riktigt har tänkt på är att det är väldigt viktigt vilken underlag man rider på. Det är väldigt farligt för en häst att bara gå på mjukt underlag. Man ska variera underlaget man rider på. Många av hästarna som fått skenskador beror på att man inte har varierat underlaget.
kram katta <3 <3

Problem :/

Inom ridningen kan man aldrig rida perfekt. Man har altid något problem/vana. Det är samma med hästar, dom är aldrig helt perfekta. Inte ens en B-ponny som man bara styr eller en OS hopphäst.  Varje år hittar jag mitt och mina hästars problem och bestämmer en viss tid, då jag ska fixa problemet. Det kan vara något litet som målet ska vara om någon månad eller en långsiktig mål tex om ett år. Efter man klarat av målet så hittar man nästa problem.
Man måste tänka hur man ska fixa problemet och vem man ska få hjälp av.
Det här var mitt problem tabell i början av året:
  • mitt problem= Jag blir väldigt stel vid min överkropp (några månader) (slappna av)
  • Lexus= få honom kunna göra alla övergångar (skritt, trav, gallop) även när han är jätte  pig (ett år) (få                  honom lugn)
  • Istoriah= Få henne på bettet när jag samlar (halv år) (mycket dressyr träningar)
Mina nya problem
  • mitt problem= Måste ha ytter tygeln streckt hela tiden. (några månader) (träna, träna, träna...)
  • Lexus= få honom kunna göra alla övergångar (skritt, trav, gallop) även när han är jätte  pig (ett år) (få honom lugn) NÄSTAN AVKLARAD :O :O :O
  • Istoriah= Att få fram hennes gallopp i större steg när jag samlar (några månader) (markarbete och dressyr)
Gör likadant och se om du klarar dit mål. Om du har några frågor om ditt problem bara komentera eller kontakta mig på annat sätt. Jag kan hjälpa till.
LYCKA TILL <3 <3 <3 <3



hoppövning utan stigbyglar

Mål
Tränar ryttarens balans, följsamhet, inverkan och förmågan att behålla balansen i överggångar, tempoväxlingar och över hinder. Lydnadsövning som syftar till att få en jämn och kontrollerad rytm före, över och efter.

Övningen
Rid i lugn galopp och galoppera över cavalettibockarna och hoppa de två låga hindrerna i mjuka bågar. Rid i lugn rytm och känn efter att du har kontroll över hästen både framför och över hindret. Var noga med att titta rakt fram mellan hästens öron, rid med mjuka händer och ge bara en liten eftergift över hindret. Hästen ska gå kvar i samma lugna rytm hela banan. Om hästen blir för het kan man lägga en volt på kortsidan.

Tänk på
Upprepa övergångarna och tempoväxlingarna tills det fungerar. Var bestämd så att du når det resultat du vill ha.
lycka till <3 <3

Tips för att stärka din häst efter vilan.

En sak som stärker mycket är när man galloperar i fel gallop. Börja med rakt fram o sen småningom böjd spår.  Din häst kommer automatisk att byta gallop men blir bättre och bättre. Låter lite kostigt, men blir väldigt bra :)
kram <3

Tips :D

Har du problem me att få din häst att dricka. Jag har ett tips som funkar för mina hästar. Lägg ett äpple i vattnet. Det blir roligt för hästen eftersom det är jätte svårt att äta upp den. Dom dricker upp vattnet så dom får äta äpplet. Vattnet fryser inte heller!
Prova :)

Min första träning 2011 :D

Jag tog Istoriah till Västerås idag för att träna. Hon var jätte pigg!! Gjorde mycket skritt, trav, gallop övergångar och stutsar för att stärka hästarna. Både jag och Istoriah hade super kul, men vi fick träningsverk efter :D
Men ni skulle aldrig gissa vem jag träffa!!!!!! Celleri! <3 <3 <3 hon hoppade med mig, o jag tyckte celleri var presic likadan :) Flickan som red Celleri var jätte duktig. Glömde hur duktig Celleri var på att hoppa. saknade henne såå!!
god natt <3 <3

Lite fina bilder :)


Så söta <3 <3 <3

Hittade världens sötaste kläder när jag var på Sharpman. Jätte små storlekar för typ fem åringar. Älskar dom rosa skorna <3  När/om jag får en flicka ska jag köpa dom kläderna XD
kram :)

Brim <3

Träffade sötnosen idag :D åkte hela vägen till mjölby, fast värt det. varför jag åkte dit var pågrund av att Brim är såld! Ville träffa nya ägarna och je tips. Jag är sååååå glad att Brim är tillbaka i Sverige och inte är i England. Kommer se lilla Brim på tävlingar <3 <3 Flickan som köpte honom värkte väldigt gullig och snäll. Hon har aldrig haft en egen häst. Brim blir helt perfekt för henne. Hon ska börja med LD som låter bra.
Man såg att Brim verkligen kände igen mig och att han blev glad. Fick verkligen anstränga mig att inte börja gråta. Det blev väldigt känslosam. Älskar dig Brim <3 <3 <3 <3 lyckar dig all lycka i framtiden.
kram <3 <3
2008   ponnySM

Storhäst debut

Föra veckan tävlade jag pappas häst Ville, för första gången. Det var på SotckholmFältridklubb. Jag kände mig väldigt liten på honom när jag hoppa men Ville tyckte bara det var kul :D Jag tävlade först en 95cm klass och sen 1m klass. Det gick super bra och jag blev tvåa :D I 1m klassen rev jag tvåan för att han blev lite stark :P

God natt <3 <3 katta


Ett mirakel :o - :0 - :O

Idag var första gången jag tog Lexus till ridhuset efter hans vila. Jag hade bara skrittat och travit ute i skogen. Ni som har sett Lexus ridas så vet ni hur pigg och stutsig han är. Så jag tänkte att han skulle vara helt galen av glädja och hoppa hela vägen upp till taket! XD Men han började samla sig istället! undrade seriöst någon minut om jag hade tagit fel häst :D Hela tiden efter några steg hoppa han upp, men sen fortsatte han ner och jobba igen.
Ni som inte tror mig så har jag bild bevis :P
kram <3

Super bra film :)

Såg en jätte bra film ikväll!! Handlade om en liten häst som blev den bästa gallophästen i Amerika. Det är en helt fantastisk sann historia som jag började gråta på slutet. Men inget hemskt hände, det blev bara så bra slut. Ni som inte har sett filmen, bara MÅSTE!! XD Filmen heter SEA BISCUIT <3 <3 <3
God natt <3 <3

Med i Ridsporttidningen :D


10 bra tips


1. Börja alltid ett nytt ridpass från början enligt beskriven lösgörande modell.

2. Gå inte vidare fören du känner en klar skillnad eller är nöjd med det hästen presterar i varje delmoment.

3. Det är väldigt bra att rida gymastikhopning ungifär 1-2 gång om veckan. Att ta upp bommar, små hinder, koner... Rid olika banor och lägg till mer och mer t.ex skänkelvikningar, volter, ökningar/minskningar, osv... Hästen får tänka väldigt mycket.

4. Om man har en stark häst som tar betet och springer, har jag ett tips. Det är inte det lättaste och praktiska grejen att göra men hjälper otroligt mycket. Varje gång du tycker hästen springer, backa honom. Jag backar nog 20 gånger på ett pass med starka hästar och dom blir altid fina och mjuka.

5. Ta alltid god tid på dig före du börjar rida, kontrollera din sits som ska vara djup och avspänd innan du sätter igång att träna din häst. Under ridpasset måste du ständigt känna efter och rätta till din sits. Sitter du rätt kommer du att automatiskt att inverka på ett riktigt sätt.

6. När du sitter rätt ska du kunna få hästen att göra arbetet medan du själv sitter avspänt. (Gör inte arbetet åt hästen!)

7. När det samlande arbetet och hoppningen börjar, jobba då i korta och intensiva pass som på lång sikt, stegvis blir längre.

8. Daglig rykt är super viktig för hästens hälsa framförallt för de äldre hästarna som bör ryktas både före och efter ett arbetspass.

9. En positiv läggning, att ha tålamod, kunna skynda långsamt och glädjas åt varje detaljs utveckling får dig att trivas med din häst och den fortsatta utbildningen.

10. Efter tävling/träning är det super bra att bara skritta ung 40min avslappnad, Hästen har troligen träningsverk och behöver därför sträcka på sig. Bra att man skrittar med långa steg.



Världsrekort i hästhöjdhoppning :O

En helt otrolig film! kolla på en film ifrån 1949 när en häst hoppade 2,47m hinder :O
http://homepage.mac.com/john.brian/Living-with-Horses/iMovieTheater43.html

Energigalen Lexuspexus

Köpte Lexus en grön, gummi boll som man hänger upp i boxen. Tänkte att om han höll på med bollen skulle han inte fundera på massa bus jämt :D Nu när jag tänker på det kommer han nog busa ändå, men värt ett försök. :P
Just nu håller han bara på med att reta grannhästen med bollen. Sorry Boki :)
kram katta <3

Busiga Lexus :P

När ni tänker på Lexus Justice så tänker ni nog på den galna, spralliga, pigga...ponnyn. Men när jag tänker på Lexus Justice så tänker jag på lat och busig! Jaha, den här senaste veckan har han..
  • Stannat skrittmaskinen
  • Totalt förstört tomten
  • Gjort sönder boxdörren
  • slickat på en hund
  • tagit av sig täcket utan täcket oknäppt (längst ner i hagen!!) tre ggr
  • stannat helt innan stalldörren ut när han ska ridas ( såååå laaat)
  • slickat mig på ansiktet
  • .......kan fortsätta i evigheter
Jag har lyckats köpa världens busigaste häst!! :D

Häst akut :O

Idag när jag tog Ville in så såg jag att det var blod på golvet. kollade på benen och såg att hela hoven var i blodig. Tog honom till spolspiltan och spolade. På höger fram ben vid ballarn var det ett stort ljupt sår! Det var så mycket blod att jag höll på att svimma :P Jag ringde vetrinären och dom sa till mig att jag skulle åka dit. Tog in honom i hästbilen och åkte till täbyklinik. Stackarn behövde stygn men han kommer bli bra:D Han sover nog väldigt gott inatt<3
god natt <3 <3

Roliga pappa :D

Idag red jag ut med pappa, han red hans nya häst Wilcox (ville). Jag sa till honom att han skulle samla ville och börja jobba. Han undrade vad det var, så jag sa att det var när hästens huvud böjdes ner. Så pappa släppte tyglarna och sa "ja det var ju enkelt". :D
GOD NATT <3 <3

Vinter tips :P

Det är kallt och vitt över hela sverige, så ridhuset lockar mycket. Men försök rida ute mer. Mitt bästa tips för att få hästarna starka och i form är att rida i snön. Rid i en hage eller på en oplogat väg/stig med hög snö. Sen så samlar du hästen framåt i skritt eller trav. Samtidigt som din häst får bra kondition, bildas mycket muskler vid speciellt ryggen och halsen. Fast det är viktigt att du ger hästen paus eftersom det är väldigt jobbigt för hästen.
En typisk sak som händer när man samlar är att hästen saktar ner, det får den absolut inte göra! Du måste rida framåt. När du samlar försök att få hästens huvud så långt ner som möjligt, för att då jobbar ryggen mer.
hejdå :)

SM final 2010

Jag och Lexus tävlade i Ponny SM 2010. Så här förberede jag till en sådan viktig tävling. Lexus fick vila ungifär 2 veckor sen när han var i form tävlade jag i Södetälje. Jag hoppade några LA klasser för att känna att han lysnnade på mig och så jag fick en bra flyt. Onsdagen den följande veckan hopptränade jag för Daniel, jag tränade ochså veckan efter som var 2 dagar före SM. Jag kom till Strömsholm på torsdagen, jag vetrinärbesiktade och mätte Lexus. Sen på eftermiddagen hittade jag ett ridhus och longerade honom. Jag fick honom att slapna av och bli mjuk.
SM gick väldigt bra :) Kval 1 fick jag ett ner på 11an så jag fick alltså 4fel, Kval 2 rev jag första hindret (ren otur :P) och slutade på 4fel. Jag kvalade till finalen med 8fel. Banan var väldigt tekniskt svårt och hinderna var maxade. Jag och Lexus gjorde en super runda och red den första felfria rundan. :D Efter omhoppningen hamnade jag på 4de plats! mitt mål var att bli plasserad så jag blev super nöjd. Blev så glad att jag fick tårar i ögonen. Alla trodde att jag var ledsen :P Finns en YouTube länk till en film på SM final under bilden.
Ska till stallet nu, hejdå <3 <3


Den årliga tävlings planering

Åkte till min tränare idag o pratade om 2011.
  • Vi gick igenom vad som gick bra och dåligt med 2010
  • Vi bestämde tävlingar för det här året
  • Vi gick igenom mål för 2011 (väldigt viktigt)
  • Hur jag når målen
  • Veckoplanering
  • När hästen ska vila och veterinärbesiktas
Om du vill göra bra 2011 så rekomenderar jag starkt att du gör samma sak.
Lycka till <3

Min nya blogg

Välkommen till min nya blogg <3
I bloggen kommer jag skriva om vad som händer i mitt galna hästliv :D Ni kommer få tips o svar på frågor. Jag kommer skriva om hur det går för mig på tävlingarna och om hur man lyckas i hästlivet. Det här året kommer jag tävla mycket utomlands och få lära mig mycket. Jag kommer alltså skriva alt jag vet om hästar :) Jag kommer lada upp bilder och skriva om roliga händelser.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0