"Veckans" fråga

Om ni har frågor ni undrar över kan ni fråga under kategorin/inlägg "veckans fråga". Ni får fråg vad ni vill :D Här fick jag en bra fråga som man inte alltid tänker på;
  • Bästa tipset för bra sits över hindret?
För att få en bra sits över hindret ska man ha ballans innan hindret. Man ska störa hästen så lite som möjligt och följa med i hästens rörelser. Tips är att komma i lettsits innan, över och efter hindret på lite lägre hinder. Då lär man sig följa med och att inte störa hästen. En grej som många gör fel på över hindret är eftergiften. Många tar upp händerna, man ska ha händerna på eftergiften så  låg som möjligt. Ett annat fel jag ser ibland är skänkeln över hindret, där vissa skänklar åker rakt upp (mot hästens rumpan). Det tyder på att ryttaren inte har på skänkeln innan hindret och har svårare att få hästen upp i ballans efter hindret. Tips är att filma/ta bild på sidan så du ser hur du sitter.
  • Läser du några bloggar? vilka?
Nej, jag läser faktiskt inga bloggar, bara Ridsport. Vet du/någon någon bra blogg?
Tack Sara för dina frågor. Hoppas du fick dugliga svar och att du lärt dig nått. Skriv om det är något mer eller nått du inte förstår.
Puss <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0