Hästar i iskall sjö – dramatisk insats med bandvagnar

Efter nästan två timmars arbete lyckades räddningstjänsten i kväll rädda två hästar som gått genom isen på en liten sjö i Östra Frölunda.

– Vi fick larmet kring klockan 18.30 och vid 20.20 hade vi fått upp båda hästarna ur vattnet, säger Mikael Romé jourhavande stabchef vid räddningstjänsten i Borås.

De två hästarna hade gått genom isen i den lilla sjön och hamnat i det kalla vattnet. När ägaren insåg att han på egen hand inte kunde få upp hästarna igen, larmade han räddningstjänsten som snabbt kom till platsen.Väl på plats kunde de ganska snart få upp den ena av de två hästarna, men den andre hästen lyckades man först inte få upp ur isvattnet.Till slut fick man ta hjälp av bandvagnar för att få upp den svårt nedkylda hästen.När BT når hästarnas ägare, Kerstin Karlsson, sent på kvällen kan hon äntligen pusta ut.

– Det blev en dramatisk kväll. Något måste ha skrämt hästarna för de hade sprungit omkull stängslet i hagen. Som tur var kom räddningstjänsten så fort de kunde, platsen ligger ju mitt ut i skogen.

Undre kvällen har många filtar gått åt, och hästarna har blivit ordentlig torkade och värmda.

– Så vitt vi kan bedöma har det gått bra. Och allt fjäsk i kväll har de verkligen uppskattat, säger Kerstin Karlsson.

Hittade på http://www.bt.se/nyheter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0