5 små tips

  • När du försöker få din häst i form och din häst inte vill böja ner huvudet ner har jag ett litet tips. Det är många som på innertygeln släpper, tar, tar nytt tag, länger, kortar för att försöka få ner hästen. Men det bara signalerar till hästen att ryttarn ger upp hela tiden. Man ska istället ha inner och yter på samma ställe och samma längd hela tiden med mjuka, kramande händer.
 
  • Det finns många lekfulla och busiga hästar som gillar att bita på grejer, som inte släpper.  Då är ett tips att öppna munnen som man gör när man tar in bettet.
 
  • Fortsätt inte med samma övning länge. Efter ett tag blir hästen uttråkad och gör sämre. Istället ska man sluta när man känner att hästen gör bra och fortsätter med övningen "varje" dag. Jag gör många övningar på ett pass lagom länge och gör samma varje dag. Då känner man också hur hästen blir bättre och bättre.
 
  • Ett väldigt smart tips när det gäller bett är att rida med snällare bett hemma och sen vanliga bettet när du tävlar. Då tränar man kontroll och lydighet med det mjukare bettet så när du ska på banan får du en chock av hur lydig din häst är. Den har ju varit så van med mjuk bett så när den kommer till ett starkare bett lyssnar hästen bättre.
 
  • När man är på en träning brukar det vara en eller två övningar som inte gick sådär bra eller att du inte kände dig nöjd. Då ska du alltid träna på den övningen 1-2 dagar efter.
Trackback
RSS 2.0