LÄR DIG RADERA UT ETT MISSTAG OCH GÅ VIDARE

Ibland händer det dessvärre att man begår ett riktigt jobbigt misstag. Du kanske missade öppet mål när det gällde som mest eller bommade en "enkel" putt.

Händelsen varar oftast i några sekunder av en match eller tävling, men det är ändå allt du kan tänka på efteråt. Fiaskot spelas upp mentalt, om och om igen.

Samtidigt vet du nog innerst inne att om tio år kommer du att kunna skratta åt alltihop. Men varför vänta?

Gör så här:

1. Ta en händelse som irriterar dig eller något misstag som du har gått och ältat i huvudet. Ge händelsen ett nummer mellan 1-5 för att beskriva hur illa du tycker att det var.

2. Se nu allt ur dina egna ögon. Kliv ur dig själv och titta på händelsen som om du vore på bio. Fokusera på slutet, när allt precis är över.

3. Skapa en stillbild av dig själv där du står i slutet av händelsen, precis när den är över och du redan har gjort det du ångrar.

4. Kör nu filmen baklänges och se dig själv göra om allt, från slutet till början. Om du hör ljud kör du också dem baklänges. Allt och alla rör sig baklänges, precis som om du spolade bakåt på en video.

5. Bakåtspolningen ska gå riktigt snabbt. En händelse som varade i 5 minuter kan du klara att spola tillbaka så snabbt som på 2 sekunder.

6. Kör de snabba bakåtspolningarna 5 gånger och lägg till till lite cirkusmusik för att lätta upp stämningen. Det gör inget om du spolar snabbare och snabbare.

7. Tänk nu igen på händelsen som irriterade dig. Vad har hänt? Hur illa är det nu om du skulle sätta ett nummer mellan 1-5?

8. Finns det fortfarande något kvar att älta kör du fem snabba till, men med högre cirkusmusik.

9. Prova och sätt ett nummer igen mellan 1-5. Vad har hänt?
Källa:  http://www.stefanpettersson.se/misstag.shtml

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0