10 bra tips :)


1. Börja alltid ett nytt ridpass från början enligt beskriven lösgörande modell.

2. Gå inte vidare fören du känner en klar skillnad eller är nöjd med det hästen presterar i varje delmoment.

3. Det är väldigt bra att rida gymastikhopning ungifär 1-2 gång om veckan. Att ta upp bommar, små hinder, koner... Rid olika banor och lägg till mer och mer t.ex skänkelvikningar, volter, ökningar/minskningar, osv... Hästen får tänka väldigt mycket.

4. Om man har en stark häst som tar betet och springer, har jag ett tips. Det är inte det lättaste och praktiska grejen att göra men hjälper otroligt mycket. Varje gång du tycker hästen springer, backa honom. Jag backar nog 20 gånger på ett pass med starka hästar och dom blir altid fina och mjuka.

5. Ta alltid god tid på dig före du börjar rida, kontrollera din sits som ska vara djup och avspänd innan du sätter igång att träna din häst. Under ridpasset måste du ständigt känna efter och rätta till din sits. Sitter du rätt kommer du att automatiskt att inverka på ett riktigt sätt.

6. När du sitter rätt ska du kunna få hästen att göra arbetet medan du själv sitter avspänt. (Gör inte arbetet åt hästen!)

7. När det samlande arbetet och hoppningen börjar, jobba då i korta och intensiva pass som på lång sikt, stegvis blir längre.

8. Daglig rykt är super viktig för hästens hälsa framförallt för de äldre hästarna som bör ryktas både före och efter ett arbetspass.

9. En positiv läggning, att ha tålamod, kunna skynda långsamt och glädjas åt varje detaljs utveckling får dig att trivas med din häst och den fortsatta utbildningen.

10. Efter tävling/träning är det super bra att bara skritta ung 40min avslappnad, Hästen har troligen träningsverk och behöver därför sträcka på sig. Bra att man skrittar med långa steg.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0