Dagensridpass

Igår tränade jag på växlarna. Haha du kanske inte har hört det förut så att det låter hel knäpp. Män så här menar jag; I galloppen har du olika hastigheter och olika steg längder. Tänk dig att det långsammaste du gallopperar är växel 1 och det snabbaste med största stegen är växel 4. Då ska du också hitta 2växeln som är lite mer vanligt och 3växeln som du kanske hoppar bana med. Fast det är olika för olika hästar vilken växel man  hoppar på.

Övning: Lägg ut koner med  några 4-6 galloppsprång i mellan, runt hela ridhuset. Ju tajtare konerna är ju svårare det är. 1-2m från väggen. Då ska du gallopera runt konerna och vid varje kon ändra växel. Man kanske inte ska börja med att rida 1 till 4, mycket svårare men kanske 1-3-2-4-3-1-2...exetra. Det här tränar lydighet och kontroll, också bra när man tränar att märka att man gallopperar för långsamt/fort. Den här övningen är speciellt bra för heta och pigga hästar. Du kommer märka att det går mycket bättre än du tror. Det är på grund av att hästen är väldigt konsentrerad och inte vet vad som händer näst, blir det upp en växel eller ner än växel? tips är att göra volter om din häst inte lyssnar och fortsätter tills den gör växeln du vill.
Att tänka på:  Kom ihåg att byta varv. Inte bli frustrerad om det inte går som du vill gör det lite enklare istället och prova en annan dag. Mjuka händer och mycket skänkeln på! Att ha kontakt med munnen hela tiden!
  • Fråga: Hur går du ner till 1 växeln?
a) huvudet ner och vikt
b) huvudet rakt och upp
Lycka till!! PUUUSS <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0