Helena Persson`s föreläsning om lag och 5-ryttare.

- Man måste ta lagets prestation i första hand.
- Man ska alltid få klara regler om vad man ska göra för att bli vald till laget av granledarna. Man ska också få veta ungifär vart man ligger, altså om man har skans för att komma med i laget. Om du inte blir vald till laget är det viktigt att få en förklaring varför.
- Kommunikation mellan ryttarn och granledaren. Det är viktigt att ha ett samtal om hur just du gör på tävlingar. Vad du inte gillar/giller, blir nervös av och taggad av. Helena Persson tex när deras förra granledare Henk Nóren berättade allt till henne precis innan hon skulle innan till banan som hon hatade och bara blev irreterad medans Henk bara tänkte att det skulle göra henne taggad. Men när Henk gjorde det på Svante Johansson blev jätte tagad. Så det är jätte viktigt. Du måste också göra det klart vad du behöver hjälp med på tävling, när du går banan, framridning, framhoppning, innan start...m.m Så Kommunikation e JÄTTE VIKTIG!
- Om du eller nån kompis inte kommer med i laget så måste du/kompisen acceptera det. Granledaren gör inte det för att vara dumm, de gör det bästa för laget. Prata även med granledaren och fråga varför.
- Om du inte blev vald till laget så måste du tänka positivt. Nu har du istället skans på Grand prixn som går samtidigt, sparar hästen, och att du inte har press när du tävlar.
- 5-ryttaren påverkar laget otroligt mycket både positivt och negativt. Även fast du tycker du skulle ha varit med så måste du vara positiv och glad ändå, om du inte klarar det så är det mycket bättre att du inte kommer på lag-tävlingen. Men jag vet ju själv hur jobbigt det är, tro mig. Om du visar hur duktig och positiv du är kommer laget uppskatta det otroligt mycket!
- Om du nu kom med i laget så måste du försöka få med 5-ryttaren! 5-ryttaren måste ha samma kläder, vara med i lekar, äta tillsammans, vara med på bilder även fast ni fyra är uppsuten. Förstå hur jobbigt det är för den personen. Fråga för hjälp tex då känner sig personen VIKTIG.
- Kom ihåg att 5-ryttaren är med i laget och är inte en reserve!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack! :)

2012-01-14 @ 21:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0