Ridsport möte 7 januari för ponny, junior, YG

Precis kommit hem efter en hel dag föreläsningar och info. Det var väldigt många där trotts att det var långt att åka :) Det var jätte kul att träffa alla <3 Det var två från ridsportförbundet där, Sylve Söderstrand, Pether Markne, Lotta Björe, Maria Gran, Henrik Lanner och rapporter för ridsport tidningen :) Det här pratade de om på mötet, även fast det kanske är mycket att läsa så gör det, du kommer lära dig mycket;


Sylve och Pether pratade om;

•               För att komma till toppen som ryttare ska man inte bara ha en begåvning/tallang utan man måste ha kunskap om hästen. Läs häst böcker istället för skvaller tidningar. Enkla grejer som hur man själv och hästen gör på gallopp ombytte kan inte många fast man vet hur man gör det på häst. Man ska kunna rabbla såna enkla grejer när som helst. Sylve sa att man kunde fråga nått väldigt svårt mitt i natten när Roffe sover och han enkelt skulle kunna svara på det.

 

•               Man måste ha motivation och uthållighet. Det är viktigt att vara trevlig, positiv och hjälpsam på tävlingar, som alltid lönar sig. Om det är en som har en super fin Grand Prix häst att ge och den personen ska välja mellan två som rider lika fint men en av dem är otrevlig. Vilken tror ni ägaren väljer....? Ganska självklart.

 

•               Två grejer som Sverige inte är så bra på från ponny och senior är vattengravar och maxtider. Det är mycket onödiga tramp i vatten som enkelt kan lösas om man tränar på det hemma innan tävlingen men viktigaste av allt veta hur man igentligen ska göra. Fråga din lärare eller sök på internet. (Jag kan skriva ett inlägg om det, ifall ni vill). Sen har svenskarna alltid långsammast tid runt banan och får oftast tidsfel (nu menar jag i grunden, inte omhoppningen). Här i Sverige brukar man inte tänka på maxtiden och de brukar vara väldigt långa. Internationellt är det ungefär hälften av maxtiden som i Sverige och mer än hälften av klassen brukar få tidsfel. Sylve berättade att det hänt flera gånger att Sverige inte kommit till finalen på grund av långsammare tid då några lag hade samma poäng. Om man har en långsam häst så måste man kanske rida innanför eller galoppera snabbare på långsträckorna.

 

•               När det gäller att bli vald för lag oavsett om det är till Div4 eller EM så är det stabilitet som man väljer. Ledarna väljer de som är felfri hela tiden utan placering/låg placering före de som vinner en klass och sen utesluten eller 16fel nästa hela tiden. Sen säger de inte att man inte ska vinna, men kanske ha mål att bli felfri istället för ett mål att vinna. Det var så jag kom in till EM, jag hade varit felfri i alla 130 utomlands och i Sverige utan att få nån färgad rosett. Det var ju inte mitt mål att få bra placering då.

 

•               Pether Markne sa högt -"Den bäst förbereda vinner klassen". Det är inte så mycket att förklara om det men mest att man har en plan över vilka tävlingar varje häst ska tävlas för att nå målet, en plan med meetinget...m.m


Efter lunch gick alla ponny ryttare, lotta och Maria till ett annat rum och gick mer igenom hur vi skulle planera tävlings planen, vilka tävlingar var viktiga, när och vart de stora tävlingarna skulle vara, träningar i hop...och lite till smått.


Viktiga tävlingar 2012

NM Finnland Yppiä 28-1juni

EM Fonainebleau Frankrike 17-22juli

 

Moorsele Belgien 6-8april

Fontainebleau Fankrike 12-15 april

Vierden Tyskland 8-10juni

Haagen Tyskland 13-17 juni

Falsterbo 7-15juli

 

Efter det kom Helena Persson och hade en föreläsning om att vara femte ryttaren. Orkar inte skriva det just nu men kommer någon gång.

 

När Helena var klar fick vi 10min bensträck med fika <3 innan en kvinna från ridsportförbundet kom för att prata om kläderna vi skulle ha, och när vi fick ha dem. Det var typ allt...Eller juste, vi blev även indelade i grupper då vi skulle diskutera Horshmanship och träning. :)


Jag, Philip Å och Frida
Helena Persson

Kommentarer
Postat av: Alina

älskar din blogg ! Jag har en fråga ; har du tips till mig , som inte är höjdrädd , men då hindren blir högre så blir jag ivrig och har svårt att ta det lugnt och bara vänta på hindren , tips mottages tacksamt :D

2012-01-07 @ 22:40:30
URL: http://nattstad.se/alinaosterstrom
Postat av: Emma

Lårer spännande!! Ska du åka på alla "viktiga" tävlingar? Eller väljer du ut några? Kram!

2012-01-08 @ 15:06:27
Postat av: Katta<3

Jag väljer ut några :) Just nu vet jag att jag ska till moorsele och Fontainbleau i April. Sen vill Lotta och Maria att alla ska åka till Haagen, men det är 9ornas bal och skolavslutning då så måste välja. kram <3

2012-01-08 @ 18:23:35
Postat av: Hej

Hej skulle inte du kunna ha en blogg tävling som du hade förut, med kingsland strumporna, rykt bagen och så ska man svara på en fråga?

2012-01-08 @ 20:09:33
Postat av: Wierden

Hej, jag skulle jättegärna vilja att du gjorde ett inlägg om hur man hoppar vattengravar. Mina ponnies (B) Har hoppat det massor på tävling med tidigare ägare och nu i sommar så är det dags för mig att hoppa det på tävlingar ute. Jag kommer ju åka och träna det innan men skulle kännas bra att redan nu i vinter veta hur man ska göra och rida på gravarna så att jag kan förbereda mig lite mentalt redan nu. Jag kommer nog bli så nervös att jag smittar av mig på hästarna så att de stannar.

2012-01-09 @ 19:02:52
Postat av: Anonym

JÄTTEBRA inlägg! Blir väldigt inspirerad av din blogg! Vill också gärna läsa om vattengravar, och om föreläsningen om att vara femteryttare.

2012-01-09 @ 20:06:41
Postat av: katta<3

Ja visst det kan jag göra :) kommer nästa helg <3 Bra att du vill förbereda dig redan nu



kul att min blogg inspirerar dig :) det e precis det man behöver för att det ska gå bra <3

2012-01-10 @ 23:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0