TÄVLING!!

Det är en kombination räcke, oxer på en långsida och sen sex/sju gallopsprång till ett räcke. Man landar, svänger höger på kortsidan och svänger sen direkt tvärs över till ett annat räcke med båge till kombinationen åt andra hållet (oxer, räcke). Det är också sex/sju galoppsprång på bågen.

Din lärare säger att du ska ta sex på ena sträckan och sju på andra. Vart tar du sex och vart tar du sju? Förklara varför...

LYCKA TILL <3 <3


Kommentarer
Postat av: Axelina

Hej!



Jag skulle ridit på 7 galoppsprång på första linjen för att eftersom min ponny inte är superförsiktig så kan det hända att han river räcket om jag inte sätter tillbaka honom efter en kombination, då han gärna springer på lite för mycket.

Sen på bågen så kan man ju välja att ta "innersvängen" så det inte blir för långt till kombinationen åt andra hållet. :)

2012-01-29 @ 15:14:28
URL: http://axelinaackie.blogg.se/
Postat av: Jojjo

Jag skulle ta sju på första linjen: risken att man kommer flackt på räcket om man rider fram på sex och även att man efter kombinationen kommer lite kort ut efter oxern så det är lättare att ta tillbaka på sju.

Med tanke på att kombinationen är oxer in och räcke ut behövs en stark galopp men inte för snabb så det blir kort ut, men här kan man rida bågen så man räcker fram på sex galoppsprång.

2012-01-29 @ 16:13:15
Postat av: Lina

Jag skulle ta 6 gallopsprång på första eftersom en häst oftast landar stort efter en oxer och jag då inte vill lägga hästen nära räcket eftersom dom då lätt blir slarviga.

Sedan rider jag bågen nogrant efter räcket på 7 gallopsprång, därför att hästen ska vara samlad in i kombenationen och inte komma för långt in och nära räcket, därför dem gärna hoppar ut längre över oxern.

2012-01-29 @ 16:45:34
Postat av: Evelina Alexandersson

Jag skulle ta sex gallopsprång på första linjen, eftersom man kommer ur en kombination och har därför lite fart med sig från den.

På den andra linjen skulle ja ta sju gallopsprång eftersom man kommer från ett räcke i inte har så mycket fart över det å sen att man kan hålla ut lite på bågen till kombinationen :)

2012-01-29 @ 17:44:23
Postat av: Bella

JAg skulle rida på 7 språng på den första linjen, då risken är att hästen hoppar flackt och river räcket annars. OCh på den andra linjen så går bågen att ändra lite och då kan man rida på 6språng där.



En sak till, din blogg är urgrym! Typ den ända seriösa som inte skriver en massa trams. Du är helt klart en av mina förebilder <3

2012-01-29 @ 18:27:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0