SUPER BRA TIPS i markarbetet! Jag vet att det är mycket att läsa men det är väldigt bra grejer! Så LÄS!

  • När du rider markarbete så är det bättre att att rida ung 40min intensivt än att rida 1timme lite loj och många pauser.
 
  • Vad du än gör hoppar, markarbete ja allt ska du alltid bromsa med ytter och leda med inner!
 
  • När du rider förbi hörnor ska du gå hela vägen in i hörnet med hjälp av mycket inner skänkel och lite kortare gallop.
 
  • När du ska rida övningar så gör inga jätte krångliga grejer, det mest änklaste är oftast det bästa, som tex volt till en sockerbitshinder. Det är änkelt men är så bra att göra, Malin och Roffe gör det hela tiden. Du ska göra det helt nogrant!
 
  • Gör inga vanor altså samma saker hela tiden, gör olika grejer hela tiden så att din häst inte blir så uttråkad. Jag menar tex när du gör tempoväxlingar så ska du istället öka på kortsidan och länga på långsidan.
 
  • När du hoppar små hinder på markarbetet elr stora hinder på träningen och din häst lysnar inte så STANNA DEN! Du får inte 4fel och detär bättre att du stannar den då på träningen  än att den gör samma sak på tävlingen och får ett nedslag. Så fort den inte lysnar elr gör fel stanna den och kom igen. Tillslut blir din häst rg och bara vill hoppa hindret. Det är ju jobbigare att stanna än att hoppa. Kom igen och igen och byta varv och kom igen tills din häst 100% lysnar på dig!
 
  • Man jobbar och jobbar med nått som bara inte funkar och hästen är dumm och bara vill inte, man blir jätte frustrerad och vill bara rycka i hästen och skrika sluta. Känner du igen dig? Gör något annat då som du vet altid går bra och återvänd till det efter elr nästa dag. Ingen idé att det blir bråk!
 

Kommentarer
Postat av: jennie

Asså din svenska är helt värdelös, förlåt men det är plågsamt att läsa det du skriver..

Svar: Jo jag vet, men jag har bara kunnat svenska i 3år. Läs inte bloggen då om det är så plågsamt..
Katarina Bork

2012-07-01 @ 18:18:33
Postat av: Anonym

tycker du är sjukt bra på svenska för att bara ha kunnat det i 3 år!!

Svar: haha tack <333 :)
Katarina Bork

2012-07-02 @ 22:01:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0