Hoppteknik

Hästen hoppar självklart bättre om de har styrkan för att göra det. För att träna upp styrkan tycker jag travhoppning är bra, studs är också bra. I stutsen föredrar jag att ha minst fem hinder för att verkligen få hästen att jobba mer och inte rusa igenom. Alla hästar kan ju inte hoppa perfekt, men man kan faktsikt finslipa tekniken lite.

Bättre frambensteknik: Stuts (och serier)! Det lär dem att bli kvicka och snabba upp från marken, det behöver inte var så högt, men man bör ha lite kortare avstånd emellan hinderna. Man kan också sätta upp ett högt räcke med en bom nån meter innan beroende på hur stor hästen är. Din häst måste då hoppa kvickare upp. Om din häst inte har respekt för bomen kan göra det till ett litet hinder istället.

Bättre bakbensteknik: Det är svårare att träna upp, men breda oxrar kan få dem att hoppa med bättre bakben (dvs öppna upp bak). Det bästa är att ha bom, oxer, bom på böjt spår. Oxern ska vara lång och det ska vara ung 3m mellan bom och oxern på båda sidor av oxern. Fattar ni vad jag menar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0