Svansen

Alla vi hästmännsikor drömmer väl om en tjock, glansig svans. Jag gör det iaf och här nere finns tips som tar dig några steg närmare den perfekta svansen!

  • Pälsglans är svansens bästa vän! Köp dig ett bra pälsglans för det sparar så mycket på svansen! 
    Bra behöver inte betyda dyrt!


  • Tvätta/skölj gärna svansen då och då för pälsglans + smuts= KLADDIGT!

  • Svansen behöver inte borstas varje dag. Rider du hemma kan du spraya svansen med pälsglans och låta den vara sen, sprayen hjälper till att reda ut svansen utan borstar vilket sparar den. 

  • Trasslig svans reds ut först när pälsglanset verkat och TORKAT! Red ut med fingrarna först och därefter en glestandad borste/kam!

  • Under brunstperioden blir svansen lätt väldigt äcklig och kladdig. Antingen tvättar du svansen ofta eller så låter du den vara helt tills brunsten slutar. Att försöka reda ut en brunstkladdig svans är en omöjlighet som sliter nått enormt på svansen.

  • Klipp topparna ofta. Trassel uppkommer oftast först i slitna toppar. Ser bättre ut också. Jag klipper topparna varje vecka. 

  • Sätt en arm under hästens svans för att få fram hur hästen bär svansen i ridningen. Ta den andra handen runt svansen och dra neråt tills önskad längd, knip åt och klipp rakt av med vass sax i ett klipp. 

  • Längden på svansen varierar efter tycke, smak och användningsområde.
    Exempel
    Dressyr: några centimeter ovanför marken, ungefär vid kotornas nedre del.
    Hoppning: precise nedanför hasen vid hasleden)
  • Under lerperioden kan svansen hållas flätad. Tänk på att fläta om den ofta, annars dras stråna sakta men säkert ut!



Kommentarer
Postat av: Sara

Kan du skriva om den perfekta manen? Kram

2012-05-20 @ 13:57:13
Postat av: katta<3

Haha nej det kan jag inte göra! Jag har ingen aning, men den perfekta hästen kan jag skriva om haha :D

2012-05-25 @ 22:41:58
Postat av: Sara

Det verkar bra!!!

2012-05-27 @ 19:55:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0